Problem oko VAR tehnologije (©Starsport)
Problem oko VAR tehnologije (©Starsport)

Oprez! Nema uslova za VAR u baražu Superlige

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 08:52

Uzalud apel svih osam učesnika elitnog plej-auta

Osam ugroženih iz Superlige kumilo je i apelovalo: obezbedite iste uslove za sve i nemojte da se baraž za dopunu elitnog ranga igra bez VAR tehnologije. Međutim, u Superligi nisu imali sluha. Ili kako oni kažu: nisu imali izbora. Kažu da je prekasno i da se zbog toga baraž mečevi moraju igrati bez pomoći kamera.

Izabrane vesti

Nije ostalo mnogo vremena. Prvoligaši trenutno nemaju uslova za instalaciju VAR sistema, teško da će se nešto promeniti u narednih 20 dana”, rekao je za Sportski žurnal Miodrag Janković, predsednik takmičarske komisije Superlige.

Malu šansu ostavlja otvorenom, ali kako obaveze biti neće – neće biti ni realizacije, tako je uvek u srpskom fudbalu. U Superligi se pravdaju da je iz sličnih rezultata i nedavno četvrtfinale Kupa Srbije igrano bez VAR tenologije.

Međutim, osam učesnika plej-auta Superlige u zajedničkom saopštenju ocenilo je da se igranjem baraža bez VAR tehnologije narušava regularnost cele sezone i da nedostatak vremena nije opravdanje. Oni su tvrdili da će svi učesnici baraža iz Prve lige Srbije svakako posle toga imati mesec dana da se pripreme za početak nove sezone u eliti u koju se svakako ne može bez VAR sistema. Što će reći da je vremena bilo, za sve koji su ozbiljno želeli da se oslone na VAR.

Ovako, moraćemo da sačekamo, a sav pritisak biće na leđima sudija. Po trenutnom rasporedu na tabeli, baraž bi iz Superlige igrali Novi Pazar i Radnički Kragujevac, a iz Prve lige Srbije IMT i Inđija. Mada, tu može da bude pomeranja.


tagovi

Miodrag JankovićZajednica superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara