Šarle De Ketelare (Reuters)
Šarle De Ketelare (Reuters)

Ovo mora da je preporod sezone u evropskom fudbalu: Pobesneli De Ketelare rasturio Lacio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 20:26

Belgijanac blista u Atalanti posle užasne sezone u Milanu

Nije tek tako Paolo Maldini insistirao da skoro ceo budžet za letnji prelazni rok 2022.godine potroši na Šarlea De Ketelarea i učini ga najskupljom prodajom u istoriji belgijskog fudbala. Ogromno poverenje je imao legendarni Italijan u potencijal mladog Belgijanca ali ga nije dočekao... Štaviše, jedan od razloga zbog kojih je dobio otkaz od Amerikanaca na čelu kluba je Belgijanac koji im je delovao kao katastrofalna investicija.

De Ketelare se nije snašao kod Stefana Piolija, samopouzdanje mu se survalo i sezonu je završio sa samo jednom asistencijom i bez postignutog gola na 40 utakmica! Etiketiran je kao jedan od najvećih promašaja u istoriji Milana i italijanskog fudbala ali komšije iz Bergama nisu mislile tako. Atalanta je letos ubedila Milan da joj pozajmi De Ketelarea za 3.000.000 evra (uz opciju otkupa za 26.000.000) i još jednom se pokazala kao ruka spasa za igrače koji su bili u negativnim fazama karijere (Gomez, Iličić, Kristante, Zapata, Pašalić, Romero, Lukman...). Kao i mnoge pre njega, Atalanta je preporodila Belgijanca. Večeras je odigrao možda i partiju sezone. Razbio je Lacio i dao dva gola u pobedi od 3:0.

Izabrane vesti

De Ketelare na poslednjih šest mečeva u dresu Atalante ima pet golova i tri asistencije! Ukupno 10 golova i sedam asistencija u svim takmičenjima na 25 utakmica. Deluje da će sezonu završiti sa „dabl-dabl“ učinkom što je letos mnogima delovalo nezamislivo. Ali Atalanta i Đanpjero Gasperini umeju da nađu žicu mladim igračima i posrnule vrate na pravi put.

Doduše, De Ketelareu i Atalanti je išlo na ruku što su večeras naišli na beskrvni Lacio koje posle Saudijske Arabije ne liči na sebe. Nakon niza dobrih igara i rezultata u prvenstvu, debakl protiv Intera u Superkupu je potpuno destabilizovao Nebeskoplave. Vezali su čak pet poluvremena (Inter, Napoli i večeras prvo) bez šuta u okvir gola!

A ovo je trebalo da im bude mnogo bitan meč u borbi za Ligu šampiona. Lacijali su mogli pobedom u direktnom duelu da preuzmu četvrto mesto na tabeli ali su posle debakla ostali na „minus pet“ bodova u odnosu na večerašnjeg rivala i tek na devetoj poziciji na tabeli.

Uprkos slabom Laciju, ovakva pobeda Atalante nije iznenađenje i ne gubi na težini. Gasperinijev tim ima šest pobeda i remi na poslednjih sedam mečeva i zasluženo je na poziciji za Ligu šampiona. Igraju sjajno, a De Ketlare je glavni katalizator tog procvata. Iako su joj falili igrači poput Kopmejnersa, Lukmana, Palomina ili Hina, Atalanta je očitala lekaciju skoro kompletnom Laciju (od bitnih falio samo Zakanji).

Od početka je Atalanta bila u ofanzivi, gosti su se branili i kapitulirali nakon 16 minuta. De Ketelareov centaršut je Skalvini glavom spustio na peterac, a tamo je majstorski reagovao Mario Pašalić. Prijem na drugi i volej u mrežu. Na isteku poluvremena je Marušić igrao rukom i skrivio penal, a De Ketelare sa bele tačke duplirao rezultat. Lacio nije imao šut u gol...

Lacio je nešto bolje otvorio drugo pouvreme, ali ga je sasekao De Ketelare drugim golom posle solo akcije u 76. minutu i ubio mu svaku nadu. Gol Imobilea iz penala u finišu je bio slaba uteha Lacijalima...


SERIJA A - 23. KOLO

Petak

Leče - Fjorentina 3:2 (1:0)

/Uden 17, Pikoli 90, Dorgu 90+2/

Subota

Empoli - Đenova 0:0

Udineze - Monca 0:0

Frozinone - Milan 2:3 (1:1)

/Soule 24, Maciteli 65 - Žiru 17, Gabija 72, Jović 81/

Bolonja - Sasuolo 4:2 (1:2)

/Zirkze 24, Fabijan 73, Ferguson 83, Salemakers 86 - Torstved 13, Volpato 34/

Nedelja

Torino - Salernitana 0:0

Napoli - Verona 1:2 (0:0)

/Engonge 79, Kvarachelija 87 - Kopola 72/

Atalanta - Lacio 3:1 (2:0)

/Pašalić 16, De Ketelare 43 penal, 76 - Imobile 84 penal/

20.45: (1,95) Inter (3,50) Juventus (4,40)

20.45: (1,48) Roma (4,20) Kaljari (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Šarl de Ketelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara