©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Ozbiljna razlika u fizici, brzini, protoku lopte: Zvezdini omladinci nemoćni protiv Sitija

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.09.23. | 17:55

Tim Nenada Milijaša se odlično držao do 43. minuta, ali posle vodećeg gola domaćina totalno potonuo – 5:2

Počelo je veoma solidno, završilo se košmarno. Odolevali su omladinci Crvene zvezde vršnjacima iz Mančester Sitija dobrih 40 minuta, a onda su posle vodećeg pogotka Emilijana Lovrensa praktično digli ruke u znak predaje. Do tada vrlo dobro postavljena timska odbrana ekipe Nenada Milijaša pukla je po šavovima, pa je čuvar mreže Stefan Marinković, ako ništa drugo, sačuvao čast brojnim odbranama – 5:2.

Početak drugog poluvremena posebno je bio neprijatan za gledanje Srbima u Sitijevog Akademiji. Domaćin je pojačao, a igrači Crvene zvezde kao da su izgubili volju da se takmiče sa fizički jačim rivalima. Nema šta, iako je Crvena zvezda došla u pojačanom sastavu, sa trojicom prvotimaca i uzdanicama Grafičara Maksimovićem i Petrovićem, videla se razlika. U fizici, brzini, uigranosti, tačnosti pasa... Posebno je to došlo do izražaja kada su se domaći igrači ipustili posle vođstva od dva gola razlike.

Izabrane vesti

Lopta je išla savršeno, tačno se znalo ko gde i kada stoji, pa je ispred gola Stefana Marinkovića vladala prava oluja. Zaslužio je pohvale Zvezdin čuvar mreže, donekle je talenat u prvom poluvremenu pokazivao Jovan Šljivić... Sve je to izgledalo tanko, mada će Zvezda u ovakvom sastavu, uz dodatno uigravanje, imati čemu da se nada protiv Jang Bojsa i Lajpciga.

Videlo se još po prvim kadrovima duela u akademiji Mančester Sitija da mladi tim Građana predstavlja klona sistema Pepa Gvardiole. Pismeni štoperi Elejn i Simpson, odnosno ubitačna krila Lovrens i Rupert bili su inicijatori svakog napada domaćina. Odlučio se trener Zvezdinih nada Nenad Milijaš da bržeg i fizički jačeg rivala sačeka u srednjoj zoni, nadajući se da će do izražaja doći imaginacija Jovana Šljivića i najmlađeg Andrije Maksimovića, smeštenih iza najisturenijeg napadača Jovana Mijatovića.

Kada je posle Ruperta morao da interveniše golman srpskog predstavnika Marinković, nekako se činilo da će Crvena zvezda imati mnogo više problema. Jeste Siti u nastavku poluvremena imao inicijativu, značajno veći prostor, ali je odbrambeni sistem Nenada Milijaša odrađivao posao.

Nikako nisu mogle krila Sitija da dođu u situaciju jedan na jedan, stalno su na strani pomoći bili vezisti Lečić i Andrej Petrović. Prava je šteta što je u tim trenucima nedostajalo samo malo više hrabrostiomladincima Crvene zvezde ili jačine u duelima kod druge lopte. Kada bi to toga došlo, i kada bi neko od Zvezdinih igrača imao otvoren pogled ka golu Granta, moglo je da bude opasno po domaćina.

Divan pas u prostor u 15. minutu pustio je Andrija Maksimović ka Jovanu Mijatoviću, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Iako im nije išlo, videlo se koliko su igrači Mančester Sitija puni samopouzdanja. I kada je odbrana Crvene zvezde dobro delovala nisu žurili, niti su ulazili u napade panika. Jednostavno, držli su se svog sistema i plana igre, znajući da će do izražaja pre ili kasnije doći do izražaja snaga levokrilnog napadača Emilija Lovrensa... Upravo se to desilo u 43. minutu.

Na protivničkoj polovini, ali i u zabranjenoj zoni, vezista Milijaševog tima Andrej Petrović je uradio ono što se ne radi. Krenuo je u prodor kroz dvojicu igrača, usledila je brza kontra inicirana pasom Kenija Tejlora i završnicom Emilijana Lovrensa.

Bio je to 43. minut, posle toga omladinci Crvene zvezde ušli su u crnu rup iz koje nisu mogli da se isčupaju. Kritičan je bio početak drugog poluvremena. Uživele su se nade Mančester Sitija u naviku prvog tima i za nepunih deset minuta postigli tri gola.

Nije bilo prijatno kompletnoj upravi Crvene zvezde i bivšem reprezentativcu Aleksansdru Kolarovu da gledaju kako Lovrens pogađa dalji ugao, Dikson koristi početničke greške kompletne odbrane crveno-belih, a Tejlor odličnu partiju kruniše i pogotkom.

Slutilo je na katastrofu, ali se posle gola Mijatovića razbranio Stefan Marinković, spasivši čast timu. Dešavalo se da talentovani čuvar mreže u jednom napadu odbrani tri udarca, ostavljajući u neverici prisutne navijače Mančester Sitija.

Golovima Mijatovića i Bubnja Crvena zvezda je u jednom trenutku došla do vrlo zadovoljavajućeg rezultata, imajući u vidu dešavanja na terenu. Međutim, pobeda Sitija nije dolazila u pitanje. Ubrzo je to potvrdio rezervista Heski.

MANČESTER SITI – CRVENA ZVEZDA 5:2 /1:0/

/Lovrens 43 i 48, Dikson 50, Tejlor 55, Heski 80 – Mijatović 57, Bubanj 78/

Mančrster

Stadion: Glavni teren Sitijeve Akademije

Sudija: Marek Radina (Češka)

Gledalaca: 500

MANČESTER SITI (4-3-3): Grant – Galvez, Elejn, Simpson, Samjeul – Tajlor, Susoho, Oboavuduo – Lavrens, Rupereht, Dikson.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Marinković – Nedeljković, Milosavljević, Vukičević, Stojisavljević – Petrović /od 53. Cvetković/, Lečić /od 53. Miranović/ – Vukojević /od 63. Gojkov, pa od 72. Bubanj/, Šljivić, Maksimović - Mijatović.


tagovi

omladinci crvene zvezdeLiga šampiona za mladeOmladinska Liga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara