Roj Hodžson (Reuters)
Roj Hodžson (Reuters)

Palas probao korak napred, a napraviće dva unazad: Klub razmatra vraćanje Roja Hodžsona

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 16:53

Da je valjao ne bi ga Patrik Vijera, koji je danas dobio otkaz zamenio leta 2021. godine

Jalova napadačka izdanja, serija od 12 utakmica bez pobede, odnosno četiri vezana meča bez postignutog gola, kao i činjenica da se Kristal Palas iako 12. na tabeli žestoko približio zoni ispadanja koštali su Patrika Vijeru posla na Selhurst parku. Nekoliko sati pošto je obelodanjeno da se klub zahvalio Francuzu na saradnji, pojavilo se i prvo ime potencijalnog naslednika.

U opticaju za preuzimanje kormila londonskog kluba je Roj Hodžson, čovek kojeg je baš Patrik Vijera nasledio leta 2021. godine. Iz ovoga vrišti logično pitanje: zašto lonsonski klub razmišlja od povratku u prošlost? Da je Hodžosn radio kvalitetno, ne bi ga Vijera pre nepune dve godine ni menjao.

Izabrane vesti

Još nije sigurno da će se 75-godišnji Englez vratiti u klub koji je u periodu od septembra 2017. do juna 2021. vodio na 162 utakmice (54 pobede, 36 remija i 72 poraza, gol razlika 195:244). Ideja je da Pedi Mekarti vodi ekipu u nedelju protiv Arsenala na Emirejtsu. U slučaju da impresionira u ulozi vatrogasca, te da kojim slučajem ne izgubi ili pobedi Tobdžije, u razmatranje bi se uzeo njegov ostanak do kraja sezone. To su informacije pouzdanog britanskog Telegrafa.

Koliko god šok terapije posle promena trenera umele da budu delotvrone uz pomenuti scenario ne ide baš bog zna koliko velika verovatnoća. Naročito jer Hodžson uživa podršku upravnog odbora kluba. Dakle, 11 utakmica pre kraja sezone i u situaciji kada je Palas tri boda iznad opasne zone, uprava bi dala poverenje čoveku koji je takmičarske 2021/22 od januara do juna vodio Votford i sa njim ispao iz Premijer lige u Čempionšip.

Da uprava Palasa ne zna baš najbolje šta radi, da ju je obuzelo malo ludilo, ili veliko odsustvo racionalnosti između redova je rekao i Vensan Kompan koji će izvesno odvesti Barnli u Premijer ligu.

"Gledam tabelu i vidim da su 12. Čujem da je razlog otkaza negativna serija utakmica. A u toj seriji vidim duele sa Njukaslom, Čelsije, Sitijem, Brajtonom, dva meča sa Junajtedom. Zatim vidim da je i Zaha bio odsutan četiri do pet utakmica. A slede im mečevi sa Lidsom, Forestom, Vulvsima, Evertonom... Mislim da nije bila dobra odluka smeniti ga", rekao je Kompani.

Pokušali rukovodioci Orlova sa Vijerom da naprave iskorak, nisu bili nezadovoljni prošlogodišnjom 12. pozicijom sa 48 osvojenih bodova, ali nisu ni imali previše poverenja u legendu Arsenala. Čim je zaškripalo, pustili su ga niz vodu. Ako ponovo angažuju Hodžsona, eto umesto koraka napred, dva unatraške.








tagovi

Roj HodžsonKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara