Livaj Garsija (©AFP)
Livaj Garsija (©AFP)

Panatinaikos pozeleneo od muke: Livaj Garsija heroj atinskog derbija u 90+6

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 21:55

I to golom sa bele tačke, Mijat Gaćinović odigrao sat vremena

Derbi Atine završen je bez pobednika, ali uz strašnu borbu i dramu do poslednje sekunde! Panatinaikos je imao prednost do duboke nadoknade, a onda se u šestom minutu dodatog vremena AEK-u ukazao Livaj Garsija koji je pogotkom sa bele tačke doneo konačnih 2:2.

Panatinaikos je definitivno pozeleneo od muke. Igrao je bolje, bio superiorniji 70 minuta i uspeo da preokrene rezultat, ali je na kraju ipak AEK uspeo da izvuče bod što će suštinski najviše da odgovara solunskom Paoku. Zeka je u poslednjim trenucima meča igrao rukom u svom kaznenom prostoru, što je glavni arbitar dobro video i odmah pokazao na belu tačku, odakle je Livaj Garsija matirao Jurija Lodigina po drugi put i postavio konačni rezultat susreta.

Izabrane vesti

Svi će narednih dana pričati o napadaču iz Trinidada i Tobaga, dvostrukom strelcu derbija! Ne samo što je postigao dva, već mu je još jedan gol poništio VAR, pa je tako neko koga će u Panatinaikosu dobro da zapamte posle ovog meča.

U strašnoj seriji je Livaj Garsija. Posle gola u pobedi nad Olimpijakosom, vezao je pet ligaških utakmica u kojima je bar jednom bio strelac, a za to vreme skupio je čak sedam pogodaka! Dva puta je pogađao i mrežu Volosa u prvom meču 2024. godine. Dugo ga nije bilo zbog povreda, trebalo mu je malo vremena da nađe formu i sada deluje nezaustavljivo!

Upravo je Garsija inicijalno doneo prednost Aeku u 24. minutu utakmice posle odlične dubinske lopte Damijana Šimanskog, pre nego što je Tin Jedvaj posle pola časa loptanja uspeo da izjednači rezultat i tako dodatno podigne tempo utakmice koji je od početka bio visok. Obe ekipe igrale su u visokom presingu, a Garsijin pogodak kao da je trgnuo goste koji su krenuli ofanzivnije, što je donelo brzo poravnanje posle lepog udarca glavom. Cican Stanković je bio nemoćan.

Oba tima imala su svoje periode dominacije. Panatinaikos je bolje počeo drugo poluvreme iako je Garsija još jednom zatresao mrežu, ali je zbog faula Šimanskog nad Bernardom ipak poništen. Vođstvo Zelenima doneo je Vilijan Arao u 66. minutu i kada je delovalo da bi utakmica mogla da se završi velikom pobedom gostiju, pojavio se Garsija da donese zasluženi bod Aeku.

Mijat Gaćinović odigrao je 63 minuta pre nego što ga je zamenio Serhio Arauho i odigrao je solidan meč, uz žuti karton u prvom poluvremenu zbog igranja rukom.



tagovi

AEK AtinaPanatinaikosLivaj GarsijaTin JedvajMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara