Na Libertiju se mreža domaćina triput tresla (© Reuters)
Na Libertiju se mreža domaćina triput tresla (© Reuters)

Pao rekord Engleske: Kako je fudbal zavodljiv kad je Siti raspoložen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 20:20

Građani preko Svonsija lako do četvrtfinala FA kupa – 3:1

Niko ne igra fudbal kao Mančester Siti. Niko tako lako, ubedljivo, sigurno i očaravajuće. Naravno, nije Svonsi parametar vrednosti, ali Građanima je svejedno da li je naspram njih Liverpul kao aktuelni prvak države ili velški Labudovi, ambiciozni da se vrate u probrano društvo. Uvek su prepoznatljivi i učinkoviti, pa su na Libertiju lako umarširali u četvrtfinale FA kupa (3:1) i postavili novi rekord engleskog fudbala.

Tim Pepa Gvardiole može da se pohvali vlasništvom najdužeg niza pobeda u svim takmičenjima, kad se računaju samo članovi elitnog ranga. Dosad su na tronu bili sastavi Prestona iz 1892. i Arsenala iz 1987. Oba zaustavljena posle 14. trijumfa. Mančester Siti je na „koti 15“, pošto je posle decembarskog remija sa Vest Bromvič Albionom na Etihadu savladao Sautempton, Njukasl, Čelsi, Brajton, Kristal Palas, Aston Vilu, VBA, Šefild junajted, Barnli i Liverpul u Premijer ligi, Arsenal i Mančester junajted u Liga kupu, a Birmingem, Čeltenam i Svonsi u FA kupu.

Izabrane vesti

Nezaustavljivi!

Na Libertiju nije ni smelo da bude problema. Pogotovo posle ubedljivog izdanja na Enfildu. U odnosu na derbi sa Crvenima, Gvardiola je promenio kompletnu odbranu, branio je Zakari Stefen, bekovske pozicije pokrivali Kajl Voker i Bendžamin Mendi, štoperske Erik Garsija i Ejmerik Laport, na sredini terena sve je bilo isto kao pre tri dana – Rodri, Bernanrdo Silva, Gundogan – dok je u napadu mesto zadržao samo Rahim Sterling, dok je Feran Tores odmenio Rijada Mareza, a Fila Fodena Gabrijel Žezus.

Tek da ostane zapisano ko je oborio rekord engleskog fudbala.

Da Gvardioli prija ovo takmičenje (19 pobeda u 22 susreta) videlo se posle pola sata kad je Voker slučajno – hteo da centrira, Tores nije zakačio loptu – postigao prvi gol u FA kupu posle deset godina (prethodnio precizan u dresu Aston Vile protiv Šefild junajteda januara 2011). Meč je suštinski prelomljen početkom drugog dela, kad su u razmaku od samo tri minuta pogađali Rahim Sterling i Gabrijel Žezus. Engleski reprezentativac je potvrdio status najboljeg strelca Sitija ove sezone (12 golova), a Brazilac da ulazi u formu (pogodio svaki put kad je bio starter na minule četiri utakmice).

Osim po rekordu, 15. uzastopna pobeda plavih iz Mančestera pamtiće se i po tome što je u drugom delu za goste zaigrao 19-godišnji vezista Tomas Dojl, kome su dede i po očevoj i majičinoj strani igrala za Siti. 

Čari FA kupa...

FA KUP, OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Barnli - Bornmut 0:2 (0:1)

/Saridž 21, Stanislas 88pen/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 produžeci - 0:0 (0:0)

/Mektomini 98/

Sreda

Svonsi – Mančester Siti 1:3 (0:1)

/Vitaker 77 – Voker 30, Sterling 47, Gabrijel Žezus 50/

20.30: (1,95) Lester (3,45) Brajton (4,00)

20.30: (1,67) Šefild (3,60) Bristol (5,60)

21.15: (2,70) Everton (3,10) Totenhem (2,75)

Četvrtak

18.30: (2,50) Volverhemton (3,10) Sautempton (3,00)

21.00: (8,00) Barnsli (5,30) Čelsi (1,35)

***Kvote su podložne promenama***


tagovi

FA kupPep GvardiolaGabrijel ŽesusKajl VokerRahim Sterling

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara