Dani Pareho (©Reuters)
Dani Pareho (©Reuters)

Parehova lekcija Morenu - ovako se šutira penal!

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 20:40

Iskusni vezista sa bele tačke doneo Viljarealu bod na gostovanju Bilbau

Kup Kralja previše ih je istrošio, kako emotivno, tako i fizički. Kao da su se fudbaleri Atletik Bilbaa maksimalno fokusirali na njega, kao da ih je sve pre i posle toga manje zanimalo.

Uoči finala sa Majorkom poraženi su od Reala u Madridu, a dve nedelje kasnije na putu ka Ligi šampiona sapleo ih je Viljareal - 1:1 (0:0). Imao je baskijski tim gol prednosti skoro punih pola sata, ali utisak je da posle svega viđenog nije ni zaslužio pobedu, pa pred preostalih sedam rundi ulazi u borbu za četvrto mesto sa četiri boda zaostatka za madridskim Atletikom.

Izabrane vesti

Haotičnom meču prisustvovali su navijači na San Mamesu. Velikim greškama kakve je pravio u uvodnih sat vremena Viljarealu je pretio fudbalskim samoubistvom u Baskiji, ali je na kraju zahvaljujući dosuđenom penalu - drugom na utakmici - u nadoknadi o kojem će se sigurno polemisati narednih dana, stigao do boda.

Materijalizovao ga je Dani Pareho, pokazavši svom napadaču Đeraru Morenu kako se pristupa izvođenju jedanaesterca. Snažno i bez oklevanja, u sam ugao gola, suprotno od načina na koji je u 11. minutu sa bele tačke šutirao napadač Žute podmornice.

Penal koji je Moreno promašio u uvodnoj fazi meča bio je samo najava nesrećnog spleta okolnosti koji je gostujući tim doveo na rub provalije, jer vezista Viljareala je krajem prvog poluvremena dobio žuti karton, u prvom minutu nastavka i drugi, ostavivši saigrače da čitavo drugo poluvreme igraju sa desetoricom. Držali su se dvadesetak minuta.

U 67. minutu Ojan Sanset je natrčao na loptu koju mu je glavom sa puno osećaja spustio Gorka Guruseta, i udarcem iz prve doneo prednost Bilbau. Međutim, ekipa Ernesta Valverdea napravila je ogromnu grešku što brojčanu prednost nije iskoristila da na vreme reši pitanje pobednika, što mu se obilo o glavu.

Aleks Baena je početkom nadoknade u gužvi prvi stigao do lopte, Juri Berćiće uspeo da izblokira njegov udarac, ali se lopta od noge odbila u njegovu ruku. Glavni arbitar je pogledao ponovljeni snimak i odlučio da pokaže na belu tačku, a Pareho uzeo loptu i lansirao je u sam ugao gola.

PRIMERA – 31. KOLO

Petak

Betis - Selta 2:1 (0:0)

/Miranda 53, Fekir 83 - Larsen 90+1/

Subota

Atletiko Madrid - Đirona 3:1 (2:1)

/Grizman 34p, 50, Korea 45+6 - Dovbik 4/

Rajo Valjekano - Hetafe 0:0

Majorka - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Čuameni 48/

Kadiz - Barselona 0:1 (0:1)

/Žoao Feliks 37/

Nedelja

Las Palmas - Sevilja 0:2 (0:1)

/El Nesiri 41, Lukebakio 90/

Granada - Alaves 2:0 (2:0)

/Uzuni 9, Boje 38/

Atletik Bilbao - Viljareal 1:1 (0:0)

/Sanset 67 - Pareho 90+5 pen/

21.00: (1,35) Sosijedad (4,90) Almerija (9,50)

Ponedeljak

21.00: (2,35) Osasuna (3,10) Valensija (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletik BilbaoPrimeraViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara