Saldanja protiv Rodića (©Starsport)
Saldanja protiv Rodića (©Starsport)

Partizan će imati muke da zadrži Saldanju, u red za potpis stao i Bešiktaš

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 10:18

Turski gigant sprema veliko renoviranje ekipe i špic crno-belih mu zapao za oko

Čelnici Partizana mogli su sinoć da zadovoljno trljaju ruke: crno-beli su dobili večiti derbi (2:1), osvojili su jesenju titulu, a Mateus Saldanja se upisao u strelce i sebi dodatno podigao cenu, koja raste od početka sezone.

Pominjalo se prethodnih dana da je dosta klubova bacilo oko na Brazilca iz Humske: nekoliko iz Saudijske Arabije i Emirata, pominjao se i francuski Tuluz, a danas turski list „Hurijet“ donosi vest da je i Bešiktaš u tefter pred zimski prelazni rok upisao ime Mateusa Saldanje.

Izabrane vesti

Ta vest je posebno dobila na značaju u turskim medijima sinoć kada je Saldanja postao strelac na svom prvom večitom derbiju sa Crvenom zvezdom. Ne samo golom, Brazilac je oduševio sjajnom igrom u polju tokom cele utakmice, stvorio je veliku gol šansu Zahidu pre drugog pogotka, na velike muke stavljao je odbranu crveno-belih tokom celog meča.

Bešiktaš sprema za zimu veliku rekonstrukciju tima, pošto je pre nekoliko dana oterao, usred sezone, petoricu fudbalera, među kojima je i napadač Vensan Abuakar. Samim tim crno-belima iz Istanbula biće potreban novi napadač. A, Saldanja svakako ima kvalitet da igra u jednom od najboljih turskih klubova.

Partizan je brazilskog napadača doveo minulog leta iz japanskog Džef junajteda za 1.300.000 evra i već sada se i te kako isplatio. S obzirom na to da je prvi strelac lige, Saldanji je cena višestruko porasla, a konkurencije za njegov potpis neće faliti.

Pitanje je samo kako će Partizan, s obzirom na ne tako sjajnu finansijsku situaciju u klubu, odoleti tim ponudama. Mada, pre nekoliko dana je direktor crno-belih Miloš Vazura poručio da će Saldanja sigurno ostati, jer u klubu ozbiljno računaju na njega.

Brazilac je na 24 utakmice ove sezone u dresu Parnog valjka postigao 15 golova, dok je za pet bio asistent.


tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanMozzart Bet SuperligaBešiktaš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara