Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

Paukova mreža ima lekovito dejstvo: Sitijeve rane zacelile, Pikford delio darove i posle Božića

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.12.23. | 23:10

Hulijan Alvarez, Fil Foden i Bernardo Silva ispravili Rodrijevu brljotinu na Gudisonu

Kompletirao je Pep Gvardiola sa Mančester Sitijem trofeje, pridodato i u riznicu na Etihadu i titulu klupskog šampiona sveta i nakratko mogao da skrene misli sa silnih problema vezanih za igrački kadar i rezultate u Premijer ligi. I nije mnogo nedostajalo da taj sladak ukus zameni gorčina i da međunarodni trofej bude šarena laža.

Sreća po Građane da Paukova mreža ima lukovito dejstvo i da su zahvaljujući njoj rane sa engleskog fronta zacelile na Gudisonu. Hulijan Alvarez je već sa 23 osvojio sve što se da osvojiti, u odsustvu Erlinga Halanda je koliko-toliko zamaskirao probleme šampiona, ali da bi sam uspeo – ne bi. Pogodio je sa kreča za preokret, no osećaju velikog olakšanja umnogome su doprineli i Fil Foden i Bernardo Silva, kao i Džordan Pikford, jer Evertonov golman je na Gudisonu delio darove i posle Božića – 3:1 (0:1).

Izabrane vesti

Boksing dej je prošao, kolo je rastegnuto, a Džordan Pikford bio je široke ruke. Delio je i šakom i kapom poklone Mančester Sitiju. I pomalo i pomogao šampionu da izađe iz mini-krize u Premijer ligi. Na prethodnih šest utakmica Građani su samo jedanput trijumfovali, i to na gostovanju Lutonu posle preokreta, a morali su i u Liverpulu da upiru iz petnih žila kako bi anulirali zaostatak.

Evertonov čuvar mreže postarao se da im bude nešto lakše, pošto je kod izjednačujućeg pogotka Fila Fodena krenuo na kontra stranu i nije stigao da pokrije bliži ugao. Ofanzivac Građana odapeo je strelu u bliži ugao, ispravio Rodrijevu brljotinu iz prvog poluvremena i nagovestio preokret, da bi Džordan Pikford u samoj završnici napravio veliku glupost. Prodao je loptu, poslao je u noge Bernardu Silvi, a Portugalac ju je smestio u praznu mrežu.

Tek tada je Pepu Gvardioli pao kamen sa srca, mogao je da odahne, nije morao da proživljava trenutke kao protiv Kristal Palasa i strahuje do poslednjeg trena. A, lako je mogao da je Dominik Kalvert Luin zatresao mrežu iz peterca na ubacivanje Džeka Harisona sa desnog boka. Propala je odlična prilika, otišla u nepovrat i slabo ko će pamtiti kako je Rodri sredinom prvog dela igre nesrećno odigrao za Dvajta Meknila, a on spojio sa golom Džeka Harisona.

Španski vezista će brzo izbrisati grešku iz memorije. Amadu Onana igranje rukom u kaznenom prostoru i ne baš. Tad su i definitivno kola krenula nizbrdo, i više nije imao ko da ih zaustavi. Siti je dobio i 11. od poslednjih 12 utakmica protiv Evertona, nije ponovio prošlogodišnju grešku iz prazničkih dana i izvršio je pritisak na Aston Vilu, Arsenal i Liverpul.

PREMIJER LIGA - 19. KOLO

Utorak

Njukasl - Notingem Forest 1:3 (1:1)

/Isak 23pen - Vud 45+1, 53, 60/

Bornmut - Fulam 3:0 (1:0)

/Klajvert 44, Solanki 62 penal, Sinistera 90+3/

Šefild Junajted - Luton 2:3 (0:1)

/Mekburni 61, Ahmedhodžić 69 - Dauti 17, Robonson 77 autogol, Slimane 81 autogol/

Barnli - Liverpul 0:2

/Nunjez 6, Žota 90+1/

Mančester junajted – Aston Vila 3:2 (0:2)

/Garnaćo 59, 71, Hejlund 82 – Mekgin 21, Dendonker 26/

Sreda

Brentford - Vulverhempton 1:4 (1:3)

/Visa 16 - Lemina 13, Hvang 14, 28, Belegard 79/

Čelsi - Kristal Palas 2:1 (1:1)

/Mudrik 13, Madueke 88p - Olize 45/

Everton - Mančester Siti 1:3 (1:0)

/Harison 29 - Foden 53, Alvarez 64pen, Silva 86/

Četvrtak

20.30: (2,75) Brajton (3,60) Totenhem (2,60)

21.15: (1,35) Arsenal (5,50) Vest Hem (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaEvertonMančester SitiPep GvardiolaHulijan AlvarezBernardo SilvaFil FodenDžordan Pikford

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara