Arda Turan i Luka Modrić (AFP)
Arda Turan i Luka Modrić (AFP)

Perspektivni trener Arda Turan sanja velike stvari: Želi tim zvezda i Modrića u njemu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 00:31

Turčin veoma uspešno započeo karijeru stratega, sada zajedno s predsednikom kuje planove za budućnost

Pokazao je Arda Turan tokom svoje bogate igračke karijere kakav je majstor fudbala. Blistao je u dresovima Galatasaraja, Atletika i Barselone, ali je utisak da zbog manjka discipline nije dosegao one najviše visine. Smiraj Ardine karijere obeležilo je i nekoliko kontroverznih političkih poteza, poput fotografisanja i gotovo idolopokloničkog pristupa Redžepu Tajipu Erdoganu. Nedaće su nastavile da prate Turana i po završetku igračkih dana, pošto je jesenas obnarodovao da je sav novac koji je zaradio tokom karijere izgubio u bankarskoj prevari.

Po zakonu velikih brojeva, moralo je 37-godišnjaku da krene nabolje na nekom polju - ispostavilo se u trenerskom poslu. U svojoj prvoj celovitoj sezoni karijere stratega, uspeo je da klub Ejupspor prvi put u istoriji uvede u najviši rang turskog fudbala, a zajedno sa prvim čovekom kluba Muratom Ozkajom kuje planove za debi u Superligi. Jedna od najvećih želja jeste dovođenje Luke Modrića u opštinu koja se svrstava u periferiju Istanbula.

Izabrane vesti

Ima Ejupsor u aktuelnom igračkom kadru nekoliko igrača koji su ostvarili respektabilne karijere. Džaner Erkin, Sinan Gumuš, Ahmed Kutudžu, Đani Bruno... Sve su to dobro poznata imena prilježnijim fudbalskim poznavaocima, ali je klub i na tom polju spreman na iskorak, pa je rešio da već narednog leta privoli bar jednu veliku zvezdu. Madridski As izveštava da će Luki Modriću uskoro biti dostavljena zvanična ponuda da se pridruži novopečenom Superligašu, gde bi hrvatski vezista interesantno bio dve godine stariji od svog šefa.

Arda Turan i Luka Modrić vodili su tokom igračke karijere velike bitke. Turčin je 2011. godine ušao u španski fudbal, kada je iz Galatasaraja prešao u Atletiko Madrid, dok je Luka godinu dana kasnije dres Totenhema zamenio Realovim. Turan je 2015. prešao u Barselonu i na Kamp Nou ostao do 2020. Istorijat njihovog rivalstva dug je i u pogledu igara za državne timove. Najpre su se sastali u čuvenom četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2008, zatim u grupnoj fazi kontinentalnog takmičenja 2016, a u međuvremenu još nekoliko puta u kvalifikacionim ciklusima. Sada bi dvojica sjajnih veznih fudbalera mogla da otpočnu saradnju u predvečerje pete decenije života.




tagovi

Arda TuranLuka ModrićTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara