Šta će biti sa Kolubarom? (©Starsport)
Šta će biti sa Kolubarom? (©Starsport)

Pet dana do početka prvenstva Srbije – ne zna se ni koliko klubova igra, ni koji klubovi igraju…

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 09:37

Danas bi spor s Kolubarom i zvanično trebalo da se reši

Dan odluke konačno je stigao. U poslednji čas. Jer više se nema kud. Do početka takmičenja u Mozzart Bet Superligi ostalo je još pet dana, a Srbija još ne zna ni koliko klubova će igrati, ni ko će igrati jer FSS tek danas treba da reši problem s Kolubarom.

„Obaranje ruku“ tokom vikenda nije uspelo. Na Terazijama su se nadali da će uspeti da ubede Kolubaru da sama odustane od takmičenja u elitnom rangu takmičenja što naravno nije uspelo, jer ko bi se još odrekao zagarantovanih 400.000 evra i više koliko sleduje svakom učesniku Mozzart Bet Superlige samo na osnovu učešća?

Izabrane vesti

Nije vredelo ni stalno podsećanje čelnih ljudi Saveza da je Sud za arbitražu u sportu (CAS) samo ublažio kaznu Kolubari zbog nameštanja utakmice, ali da je ona u suštini ostala. Prvi čovek Kolubare Dragiša Urošević odgovorio je oštrim saopštenjem u kojem je rekao da CAS nije potvrdio da je Kolubara nameštala utakmice, već da je samo prihvatio kaznu FSS, koji je i ranije na sličan način kažnjavao klubove po dobijenim prijavama iz Niona.

Javnost je mogla samo da bira: kome više da veruje? I to bez bilo kakvih dokaza. Savez se već odavno trudi da sve odluke donosi daleko od očiju javnosti. Čak i one stručne koja bi možda na vreme primetila da se Savezu sprema velika bruka zbog traljavo odrađenog procesa.

Sada će čelnici FSS morati da se izlože. Nije tajna da FSS želi da po svaku cenu sačuva Mozzart Bet Superligu sa 16 klubova jer promena formata pet dana pre početka takmičenja nikako nije dobrodošla. Problem je samo što bi to značilo da mora da jedan klub mora da bude izbačen.

Kolubaru ili Radnik? Surduličani su opstanak sačuvali u baražu i zaista nisu krivi za celu ovu lakrdiju na relaciji FSS – Kolubara.

Poslednje informacije, koje ovog jutra prenose Sportski žurnal i Informer, govore da će FSS da diskvalifikuje Kolubaru i tako je izbaci iz elite. Baš zbog toga što je, smatraju u FSS, dokazano nameštala utakmice. S tim da bi to moglo da izazove novu tužbu i novi sudski proces. A kako je ovaj prvi prošao, nismo sigurni da bi na Terazijama trebalo da se raduju drugom…

Žreb za kalendar takmičenja u Mozzart Bet Superligi zakazan je za 17 sati. Odbor za hitna pitanja FSS bi slučaj Kolubara morao da zatvori koji sat ranije.



tagovi

FSSKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara