Petresku se plaši Hermanštata, Astra juri prvi gol u sezoni

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.09.20. | 15:23

Dva meča danas na programu u prvenstvu Rumunije

Sudar ekipa bez poraza i okršaj timova bez pobede. Takav je bilans danas u prvenstvu Rumunije. Prvak Kluž dočekuje Hermanštat, dok je Astra domaćin Sepsiju.

Prvi će na teren Astra i tim iz Svetog Đorđa. Domaćin je fenjeraš posle dve odigrane runde i jedini je tim u ligi bez boda i datog gola. Veoma slabo izdanje pulena Bogdana Andonea. Momci iz Đurđua je izgubio od FCSB-a (0:3) i Univerzitatea iz Krajova (0:2). Svakako nije imao sreće sa rasporedom, a ostaje da se vidi da li će Sepsi da mu bude treća sreća.

Izabrane vesti

S druge strane, tim koji su osnovala dvojica prijatelja, inače mađarskog porekla, takođe je imao naporan raspored. U prva dva kola, Sepsi je odmerio snage sa vicešampionom Univerzitateom (0:1) i šampionom Klužom (1:1), sakupivši bod.

"U trećoj rundi upoznajemo tim za plej-of, sa vrednim igračima poput Budeskua, Alibeka, Raduca, Lazara... Nije slučajno što je Astra uvek u baražu u poslednjim izdanjima Lige 1. Očekuje nas teška utakmica, ali mi smo dužni da, posle dve rezultatski manje uspešne utakmice, odemo tamo i damo sve od sebe da zaradimo bodove", rekao je Leo Grozavu, trener Sepsija.

Astra i Sepsi sastali su se osam puta u Ligi 1. Uspešnija je Astra sa četiri pobede, tri puta je bilo nerešeno, a samo jednom je slavio sastav iz Svetog Đorđa.

U prethodnoj sezoni Astra je završila na 3. mestu, dok je Sepsi po podvlačenju crte bio na devetoj poziciji. Takođe, ekipa Lea Grozavua igrala je finale rumunskog Kupa, gde je izgubila od FCSB-a 0:1.

U drugom duelu današnjeg programa branilac titule šampiona Kluž dočekuje Hermanštat. Železničari su sezonu započeli pobedom protiv Klinćenija (2:1) i nerešenim rezultatom protiv Sepsija (0:0). Rival iz Sibijua je neporažen u prva dva kola, nakon remija sa Dinamom (1:1) i Klinćenijem (2:2).

Dan Petresku, kormilar Kluža, pre utakmice je pohvalio Rubena Albesa, rekavši da je španski trener iz Hermanštata promenio lice ekipe.

"Još postoje neki problemi unutar ekipe, jer nemamo sve igrače na raspolaganju. Deak neće igrati, Kipčiju isto. Imamo mnogo problema sa važnim igračima. A, rival je opasan. Otkako je došao novi trener, u Hermanštatu se vide promene. Vidi se ruka trenera, biće to vrlo, vrlo teška utakmica", rekao je Petresku.

I Ruben Albes je pohvalio protivnika, rekavši da će duel sa rumunskim šampionom biti najteži ove sezone.

"To će verovatno biti najteži meč ove sezone. Ne samo zato što upoznajemo veličanstvenu ekipu, poput Kluža, već i zato što igramo u gostima. Ali tamo takođe idemo sa jakim mentalitetom. Pokušaćemo da se vratimo sa bodovima sa ovog putovanja. Sada izgledamo malo bolje nego u prva dva kola", rekao je Albes.

Za ovo sučeljavanje Španac neće moći da računa na Stenlija Elbersa, Davida Majorala i Brajta Adaea, adute koji su nedavno stigli u redove sastava iz Sibijua. Umesto toga, kapiten Usman Vijera oporavio se od povrede, a levi bek Raul Opruc se vratio posle obaveza u mladoj reprezentaciji Rumunije.

RUMUNIJA 1 – 3. KOLO

Petak

Argeš - UTA Arad 1:1 (0:1)

Dinamo Bukurešt - Botošani 1:1 (0:1)

Subota

Akademika Klinčeni – Kindija 0:0

Poli Jaši – Gaz Metan 1:4 (1:2)

Voluntari – FCSB 2:1 (1:0)

Nedelja

18.00: (2,45) Astra (3,10) Sepsi (3,10)

20.30: (1,50) Kluž (4,00) Hermanštat (7,50)

Pondeljak

20.00: (3,00) Vitorul (3,20) Univerzitatea Krajova (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1AstraSepsiKlužHermanštat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara