Antonio Ridiger i Erling Haland (©Reuters)
Antonio Ridiger i Erling Haland (©Reuters)

Pod miškom, pa u čeljustima ljudoždera: Iako na strogom postu, Halanda je smazao

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.04.24. | 16:30

Antonio Ridiger se norveškom terminatoru zalepio leđa kao pijavica, isisavao mu je krv i energiju, i ponovo ga učinio bezopasnim i neprimetnim

Digla se hajka u Nemačkoj kada je Antonio Ridiger objavio sliku na kojoj diže kažiprst ka nebu, deo javnosti proglastio ga je islamistom i optužio da veliča terorističke organizacije, jer džihadisti Islamske države su poznati po ovom simbolu. DFB je stao u odbranu nemačkog štopera, on razjasnio neukima stvari oko islama i nastavio da praktikuje veru od koje se mnogim trenerima krv ledi u žilama, pošto igrači klonu tokom Ramazana, bivaju iscrpljeni i nisu u stanju kao inače da lete po terenu. Iako je Antonio Ridiger na strogom postu, Karlo Ančeloti ne da nema takve probleme se njim, nego… I tada ima zver na terenu.

Uzdržava se od jela i pića, strogo poštuje načela, ali je sinoć Erlinga Halanda – smazao. Još jednom. Nije mu prvi put. Real Madridu nije dobio prvi čin u bici, ali nemački defanzivac jeste odneo pobedu u gladijatorskoj borbi na Santjago Bernabeuu, i zasigurno Don Karlo neće ponoviti prošlogodišnju grešku kada je u borbu prsa u prsa na Etihadu prethodne godine krenuo bez njega. I nastradao. Jer, Antonio Ridiger se norveškom terminatoru za leđa zalepio kao pijavica, isisavao mu je krv i energiju, i učinio ga bezopasnim.

Izabrane vesti

Kada se pre koju sedmicu ‘devetku’ Mančester Sitija poništili Vilijam Saliba i Gabrijel, četvrtoligaškim napadačem – ne po kvalitetu, već po nivou igre koji trenutno prikazuje – je Roj Kin nazvao čoveka koji je imao jednu od najdominantnijih debitantskih sezona u nekom klubu koji je kao od šale oborio rekord Premijer lige po broju golova. Prejake reči, no fakat je da Norvežanin u velikim utakmicama zna da zakaže, da nestane. Ovoga puta nije završio pod pazuhom Antonija Ridigera, kao prošle godine u prvom meču polufinala Lige šampiona, ali je bio vidno isfrustriran i inferioran.

Šta god je pokušavao – nije išlo. Nije mogao da pobegne od nemačkog štopera, pratio ga je kao sena. U stopu. Disao mu za vratom i sve što je govorio pred njihov novi sudar, nije bilo u prazno. Reči nisu otišle u vetar.

“Nećemo samo sedeti i gledati Siti dok ima posed. Kada igram protiv supernapadača kao što je Haland, za mene kao štopera to je lično”, poručio je Ridiger.

I jeste, zaista je delovalo kao da ima nešto lično protiv Erlinga Halanda. A, ipak, možda je samo do mentaliteta. Kao i sve izbeglice – njegovi porodično pobegli iz Sijera Leonea zbog građanskog rata – odrastao je u nemaštini, na ulicama Berlina. Navikao se na glad tokom boravka u naselju za imigrante i svet gleda drugačijim očima.

Otuda i moto: “Igrač ne sme da se plaši pritiska, jer to je deo njegovog posla”.

Mnogi su pod pritiskom i Erlingom Halandom podlegli, ne i Antonio Ridiger. I to dva puta. Oba je čovek koji nosi nazive kiborg, robokap, terorista i terminator bio nemoćan. Do bola. Sinoć je protiv real Madrida imao 20 dodira, izgubio je sedam lopti, tri od devet dodavanja bila su mu netačna i imao je samo jedan šut ka golu. Odmah nakon varke lucidnog Bernarda Silve, kada je sa leve strane iskosa tukao u bliži ugao, ali je Andrij Lunjin tada bio daleko prisebniji.

Da nije izuzetak pokazuje i njihov prošlogodišnji obračun na istom mestu. Tada je špic Građana loptu primio 21 put, odložio je do saigrača 11 puta i šutirao dva. Bezuspešno, kao i sinoć. Mrežu nije zatresao. Na iznenađenje mnogi u revanšu je Antonio Ridiger završio na klupi, iako je besprekorno čuvao Erlinga Halanda. Štoperski tandem su činili David Alaba i Eder Militao, a Kraljevski klub je ponižen.

Jedna izmena, možda, ne bi mnogo toga promenila, ne bi u tolikoj meri uticala na ishod, ali da nemački div zna sa Norvežaninom – zna.

Šta je to što Erlingu Halandu ne leži kod Antonija Ridigera?

Antonio Ridiger i Erling Haland (©Reuters)Antonio Ridiger i Erling Haland (©Reuters)

Nije do puke surovosti, nego do striktne markacije. Jedan je od najjačih kada ne brani prostor, već se prilepi za čoveka. Do sada se kao recept za Erlinga Halanda – makar u derbijima, gde je umeo da podbaci – pokazalo da je neophodno da ga čuva neko ko je u isto vreme snažan i vešt, i pride agresivan. Čist flaster.

Sve to je bio Antonio Ridiger i planovi Pepa Gvardiole, koji se tiču norveškog napadača pali su u vodu. Poznato je koliko voli da mu ekipa igra od noge do noge, da golman mora podjednako dobro da barata loptom kao igrači u polju. Sinoć je želeo da vidi nešto drugačije. U prvom poluvremenu je Stefan Ortega dobio instrukcije da traži dugim loptama Erlinga Halanda, ali ta taktika je bila neuspešna.

Nemac je bio na svakoj lopti, baš kao i pre godinu dana na Santjago Bernabeuu kada ga je propisno iziritirao uvlačenjem pod pazuh.

Samo što naredne sedmice treba očekivati Antonija Ridigera od starta na Etihadu. Biće to podstrek za Norvežanina da se konačno oslobodi gvozdenog stiska čoveka na koga, za razliku od brojnih drugih sportista, post ne ostavlja posledice.

Antonio Ridiger se svakako dobro nahranio sinoć na Santjago Bernabeuu i bio je oličenje gladijatora sa šetalice na tribini.



tagovi

Liga šampionaReal MadridMančester SitiAntonio RidigerErling Haland

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara