(©Reuters)
(©Reuters)

Pola Evrope zavisi od Ronaldоvе sudbine: Sledeći korak Portugalca pod lupom u Italiji, Francuskoj, Španiji...

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 09:40

Potencijalni posao Juventusa i Reala mogao bi da oživi letnju pijacu

Potencijalni transfer Kristijana Ronalda i povratak u Real Madrid inicirali su brojne kalkulacije pred letnji prelazni rok, a od sudbine Portugalca uoči naredne sezone zavisiće i mnogi drugi koraci na fudbalskoj pijaci.

Zavisno od toga da da li će as Bjankonera promeniti sredinu postoje dve strategije Juventusa, a potencijalni rasplet analizirao je Kalčomerkato koji je napravio rezime opcija italijanskog kluba.

Izabrane vesti

U slučaju da ne dođe do Ronaldоve selidbe u Madrid izvesno je da će i Juventusov budžet za eventualna pojačanja biti skromiji, a ukoliko se uzme u obzir da je u torinskom klubu već doneta odluka da Alvaro Morata bude zadržan, što će klub koštati 10.000.000 evra, jasno je da će opcije na letnjoj pijaci za Andreu Pirla biti znatno sužene. Ukoliko se dogodi ovakav scenario Juventus će po završetku aktuelne sezone krenuti u potragu za snažnim centarforom sa platom koja će se uklopiti u budžet kluba i podnošljivim obeštećenjem, a prva opcija u tom slučaju je Arkadijuš Milik. Poljak koji je od dolaska na pozajmicu u Olimpik Marselj iz Napolija odigrao sedam utakmica i postigao četiri gola i ranije je bio na radaru italijanskog kluba, a predstavljao bi jeftino rešenje za napad.

Sa druge strane, ukoliko bude realizovan transfer Portugalca istovremeno će se otvoriti brojne opcije. Primarno rešenja za napad Bjankonera u ovom slučaju predstavljao bi angažman Maura Ikardija koji je u aktuelnoj sezoni dobio znatno manji prostor od očekivanog u Pari Sen Žermenu s obzirom na to da je minutažu podelio sa Mojzeom Kenom. Alternativu u slučaju da ne dođe do realizacije transfera Argentinca predstavljalo bi dovođenje njegovog sunarodnika Serhija Aguera. Golgeteru Sitija na leto ističe ugovor, a interesovanje za njegov angažman je već izrazila Barselona koja želi da sa nijm i Mesijem stvori tandem Gaučosa u ofanzivi.

Osim na prelazni rok u Juventusu, sudbina Ronalda će se odraziti i na ostatak letnje pijace te rasplet u Torinu između ostalog čekaju i Erling Haland i Kilijan Mbape. Uz to, kakva god da bude sudbina sedmice Bjankonera, na Apeninima se već danima glasno govori o tome da je šampion Italije već odlučio da se odrekne Paola Dibale kako bi stvorio prostor za dovođenje novajlija u ofanzivi, a kao potencijalno ime uz Ikardija u tom poslu Stare dame pominje se i Antoan Grizman.

Bez dileme, čak i u doba finansijske krize usled virusa korona, naredni meseci mogli bi da donesu vrlo burni prelazni rok.


tagovi

Kristijano RonaldoMauro IkardiArkadijuš MilikReal Madridletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara