Česta slika na Alijanc areni (© Reuters)
Česta slika na Alijanc areni (© Reuters)

Ponovo otvorena debata o Superligi Evrope: Da li su Ligi šampiona stvarno potrebni timovi poput Viktorije? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 20:31

Pričali su da je Bajern u krizi... Kako izgleda kad je stvarno?

Zagovornici ideje o Superligi Evrope dobili su još jedan argument. Kontra UEFA. Od sezone 2024/25 broj klubova u grupnoj fazi Lige šampiona će se povećati sa sadašnjih 32 na čak 36, mada je posle nekih rezultata ove jeseni pitanje da li bi, ipak, smislenije bilo koncentrisati kvalitet, nego ga razvodniti. Viktorija se vratila u elitno društvo, a ispostavilo se da se pred njenim golom igra – viktorija.

Češki predstavnik je demoliran na Alijanc areni (0:5), mogao da pretrpi katastrofu – kao da ovo nije – i dao povoda da se aktuelizuje debata iz proleća 2020. kad su se najbogatiji klubovi Starog kontinenta udružili s namerom da se odvoje od krovne organizacije i osnuju takmičenje za sebe. Pre neki dan o tome je opet govorio Florentino Perez, a posle 90 minuta terora Bajerna samo dao materijal sledbenicima da ono što priča ima smisla. Legitimno je zapitati se ko će ovo da gleda, gde je neizvesnost, šta će Plzenj u Ligi šampiona. Svaka mu čast kako se nje dokopao, ali posle 12 kapitulacija u prva tri kola Grupe C jasno je da eliti pripada samo fizički. Ne i duhovno.

Izabrane vesti

Kad smo kod duhova, izgleda da je Julijan Naglesman poslednjih dana rasterao one koji su u Minhen doneli krizu. Jesu se Bavarci mučili na početku Bundeslige, bio je i mladi strateg pod paljbom medija, stručnjaka, čak i ponekih navijača, ali je u dve utakmice pokazao da je reprezentativnu pauzu iskoristio da opravi, izglanca i zaturira mašinu koja opet liči na najsavremeniji model. Četiri lopte u mreži Leverkuzena u prvenstvu, pet iza leđa nesrećnog debitanta u Ligu šampiona, Marijana Tvrodona. Moglo je komotno da ih bude više, jer se činilo da su Nemci maltene iz svakog napada sposobni da poentiraju.

Čak i kad nisu kompletni. Tomas Miler i Jozua Kimih boluju od virusa korona, Marcel Zabicer i Benžamen Pavar su se preselili na klupu, ali kadar Bavaraca je toliko širok i moćan da deluje da bi i sa omladincima lako izašao na kraj sa Česima. I ovde je Bajernova ofanziva bila u centru pažnje. Džamal Musijala gol i asistencija; Serž Gnabri gol i asistencija; dva pogotka Liroja Sanea; dva dodavanja Leona Gorecke za pogotke; mat Čupo Motana. Odmoreni neki od nosilaca igre za derbi sa Borusijom iz Dortmunda. E, to je već nivo Lige šampiona.

Viktorija nije. Baš kao što nije bila ni u prethodnim susretima ovih rivala, najpre još 1971. u Kupu šampiona, dok se zvala Škoda Plzen (1:6) li pre devet godina takođe na Alijanc areni (0:5). Naredne srede će ugostiti velikana iz Minhena. Gleda li se nekome taj meč?

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA C

Treće kolo

Bajern – Viktorija Plzenj 5:0 (3:0)

/Sane 7, 51, Gnabri 13, Mane 21, Čupo Motan 59/

21.00: (4,60) Inter (3,70) Barselona (1,85)



tagovi

Bajern MinhenLiga šampionaViktorija Plzenj

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara