Potpis za miran san u Bilbau, ali ne i siguran ostanak: Niko Vilijams produžio ugovor

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 14:56

Mladi napadač dogovorom o saradnji do leta 2027. obezbedio Baskima visoko obeštećenje

Nadala se Barselona da će ga dobiti za džabe, Real Madrid je bio spreman da plati 50.000.000 evra, iz prikrajka je vrebala Aston Vila, pominjali su se povremeno i neki drugi premijerligaši, ali Niko Vilijams je produžio ugovor sa Atletik Bilbaom. Igrač Baska biće do jula 2027. godine. Tako kaže papir potpisan ovog petka, mada je realnost nešto drugačija. U želji da osvaja trofeje i igra Ligu šampiona, 21-godišnji krilni napadač saopštio je čelnicima kluba da na leto planira odlazak sa San Mamesa.

Ipak, iz ljubavi prema klubu za koju mu od početka karijere nastupa osam godina stariji brat Injaki, mladi Niko je od odmah istakao da će se odužiti Atletiku tako što neće otići kao slobodan igrač. Odlukom da potpiše novi ugovor mesec dana pre nego što je mogao bez problema da se upusti u pregovore sa zainteresovanima i narednog leta promeni sredinu, ispunio je svoje obećanje.

Izabrane vesti

U vesti o produžetku saradnje nije navedeno koliko sada iznosi i da li je uopšte menjana otkupna klauzula. Do sad je bila 50.000.000 evra, a španski mediji pretpostavljaju da je cifra ostala ista ili je minimalno povećana.

To znači da će iz trke za Nika Vilijamsa verovatno ispasti Barselona, koja pokušavala da ga dovede kao slobodnog igrača po završetku sezone. Navodno je bivši sportski direktor Katalonaca Mateu Alemanija imao verbalni dogovor sa zastupnicima mladog fudbalera, a njegov naslednik Deko je samo trebalo da pregovore privede kraju. AS je, međutim, nedavno pisao da je interesovanje za ovog igrača pokazao Real Madrid i da u Kraljevskom klubu smatraju da 50.000.000 evra nije velika investicija za tako kvalitetnog mladog napadača.

Vrlo je moguće da je ta informacija ubrzala dogovor Vilijamsovih menadžera i čelnika Atletik Bilbaa, koji sada mogu mirno da spavaju, svesni da će dobro zaraditi. A, i ako ne dođe do prodaje, na raspolaganju će im ostati sjajan igrač.

Niko Vilijams je trenutno vodeći asistent Primere sa pet dodavanja saigračima koja su pretvorena u golove, a protiv Viljareala se i sam upisao u strelce u pobedi 3:2. Ovo mu je treća sezone u kojoj ima ulogu standardnog prvotimca Atletik Bilbaa, a u međuvremenu je sakupio i 10 nastupa za A selekciju Španije. Njegov brat Injaki je, takođe, nosio dres Crvene furije, ali samo u jednom meču (2016. godine), da bi 2022. izabrao da nastupa za zemlju svog porekla - Ganu.


tagovi

Niko VilijamsAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara