Noel Le Gret i Kilijan Mbape (©AFP)
Noel Le Gret i Kilijan Mbape (©AFP)

Potresi u Francuskoj – predsednik Saveza: Baš me briga za Zidana; Mbape odgovara: Ne omalovažavaj legendu

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.01.23. | 22:49

Najbolji igrač Trikolora odgovorio na čudne izjave Noela Le Greta

Nešto je trulo u državi Francuskoj!

Ne mislimo na društveno-političko stanje u zemlji, mada ni tu ne cveta cveće, već na dešavanja u fudbalskoj reprezentaciji. Mesecima, pa čak i godinama Francuska čeka da vidi Zinedina Zidana kao naslednika Didijea Dešana na klupi Trikolora i verovalo se da je posle Mundijala u Kataru došlo vreme da se to zaista i dogodi. No, u subotu je postalo jasno da će Dešan ipak ostati još jedan ciklus iliti do Svetskog prvenstva 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku. U intervjuu za Radio Monte Karlo predsednik Saveza Noel Le Gret je iskoristio priliku da se prema Zidanu postavi u negativnom kontekstu.

Izabrane vesti

Da li je u pitanju bes zbog propalih pregovora, sujeta ili nešto treće, tek Le Gret je pljunuo po Zidanu i čak otišao toliko daleko da je izjavio kako mu se sada ne bi javio na telefon kada bi ga jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena pozvao?!

“Znam da se Zidan oduvek pominjao kao kandidat, ali nećemo da pričamo tu priču. Imao je mnogo ljudi koji su podržavali ovu ideju, neki su jedva čekali da vide Dešanu leđa i požurili su sa tim. Stalno se o tome pričalo“, počeo je Le Gret, pa oštro nastavio:

“Zidan kao selektor Brazila? Ne znam, niti me je briga, ali ne bi me iznenadilo. On radi ono što hoće, to nije moj posao. Nikada nismo pričali, niti sam ikada razmišljao (da zbog njega) raskidam sa Dešanom. Neki novinari treba da se menjaju ili malo ulože u sebe, jer kada nemaju o čemu da pišu, oni pišu samo o tome (da će Zidan biti selektor). Da li me je Zidan zvao? Definitivno ne, niti bih mu se javio na telefon. Šta da mu kažem, da ide da traži posao? Pravite mu poseban program, pa neka nađe sebi posao“.

Sreda, 21.00: (1,12) PSŽ (12,0) Anže (20,0)

Na ove izjave predsednika francuskog Saveza ubrzo se javio Kilijan Mbape. Najbolji igrač Trikolora je putem društvenih mreža uputio kratku, ali jasnu poruku kojom je ogolio istinu – odnosi unutar fudbalskog tima nisu dobri...

“Zinedin Zidan je Francuska, tako se ne ponašaš prema legendi“, poručio je Mbape, uz emotikon čoveka koji se lupa po čelu.

Još i tokom Mundijala, a intenziviralo se posle izgubljenog finala sa Argentinom, pričalo se mnogo o tome da u Francuskoj nešto ne štima. Pre svega zbog načina kako je Karim Benzema izostavljen iz ekipe... I na to je svoj komentar imao Le Gret.

“Bio je povređen, nažalost nije mogao da igre i žalim zbog toga. Divim se Benzeminoj karijeri. Nažalost, već na prvom ili drugom treningu osetio je problem“, počeo je blago Le Gret, pa opet se zaoštrio:

“Šta kažu njegovi agenti (zbog toga što nije išao)? Baš me briga. Stručni štab je doneo pravu odluku. Imali smo 24 igrača. Benzema jeste nastavio da treninra, ali tek kada se Mundijal završio, ne pre. Žao mi je, ali tako je. Sebi stalno pričam (da je bio Benzema u timu) da Žiru ne bi igrao toliko, niti bismo verovatno postigli toliko golova“.

A, šta kaže o produžetku ugovora sa Dešanom?

“Ugovor je na tri i po godine, EURO će brzo. Morao sam da osetim da još u njemu postoji želje, motivacije i spremnosti da se posveti ovom poslu. On je jako želeo da nastavi dalje. Moj mandat se završava za dve godine, pa ćete uskoro dobiti mog naslednika. Dešan je trener pobednik, zajedno smo deset godina“.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeKilijan EmbapeNoel Le Gret

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara