(©Starsport)
(©Starsport)

Pred poslednje kolo: Mladost GAT se vraća u PLS, sve ostalo zavisi od Kolubare

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 20:36

Napredak bezbrižan pred finalnih 90 minuta

Rešena je jedna od četiri nepoznate kada je opstanak u Mozzart Bet Superligi u pitanju. Mladost GAT je ove sezone ušla u elitni rang takmičenja i odmah iz njega ispada.

Iako je Nenad Lalatović uspeo da napravi niz od osam utakmica bez poraza, nije izgubio nijednu u plej-autu, nije uspeo da nadoknadi veliki zaostatak koji su Gatovci stvorili pre njega. Današnjim remijem sa Napretkom, klub iz Novog Sada je ostao bez matematičkih šansi da se spasi. A, Lalatović je prvi put u karijeri doživeo da ispadne iz lige.

Izabrane vesti

Ostale su tri nepoznate: ko će završiti kao 15. i isto direktno ispasti iz lige, kao i ko će biti 13. i 14. na tabeli i morati u baraž sa trećim i četvrtim iz Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Problem je što je aktuelna tabela, kada su ta mesta u pitanju – lažna. Dok Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije najzad ne presudi da li da kazni Kolubaru za dve sumnjive utakmice, kao i Spartak i Mladost GAT, mada za njih je manje izvesno, niko ne zna kako će zaista izgledati tabela pred poslednje kolo. Jer bi trebalo, kako uveravaju iz srpske kuće fudbala, da tokom ove nedelje disciplinci odluče šta da rade sa Kolubarom.

Ono što je takođe izvesno je da je Napredak izborio opstanak i bezbrižno će dočekati poslednje kolo. Uspeo je u tome i Spartak pobedom u Nišu. To je, u neku ruku, dobra vest za Radnik, koji će u Subotici u poslednjem kolu juriti sva tri boda.

Najveću šansu za opstanak ima Mladost iz Lučana, koja je večeras napravila „brejk“ u Ivanjici (1:0), jer će u poslednjem kolu dočekati Mladost GAT.

Javor posle današnjeg poraza kod kuće moraće da juri pobedu u Kruševcu, dok je Radnički porazom od Spartak propustio priliku da u miru završi sezonu, pa će u poslednjih 90 minuta morati da „grebe“ u gostima protiv Kolubare.

Sve je, dakle, otvoreno, garantovano je uzbudljivo poslednje kolo Mozzart Bet Superlige, no, prvo da vidimo kakve će vesti „golub“ da donese sa Terazija tokom nedelje...

Podsećanja radi, u slučaju da dva ili više timova imaju isti broj bodova, poredak na tabeli se odlučuje po tome ko je bio bolje plasiran posle 30. kola. Evo kako je tada izgledala tabela:

PAROVI 37. KOLA:

Kolubara - Radnički Niš

Mladost Lučani - Mladost GAT

Napredak - Javor

Spartak - Radnik



tagovi

Napredak KruševacMladost LučaniMladost Novi SadMozzart Bet SuperligaKolubara LazarevacJavorRadnikRadnički NišSpartak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara