(©Starsport)
(©Starsport)

Jojićeva „podvala“ komšijama: Lučanci iz Ivanjice isplivali u mirnije vode

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.05.23. | 20:27

Javor u problemu pred poslednje kolo – 0:1

U derbiju Zapadne Srbije domaći teren se nije ispostavio kao velika prednost za Javor u duelu sa starim rivalom iz Lučana, koji je upisao trojku u šestom kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige: Javor – Mladost 0:1 (0:0).

Mladost je bila opasnija u većem delu prvog, a Javor tokom prvih 35 minuta drugog dela. Ipak, Lučanci su znali da sačekaju moment i iskoriste ga zahvaljujući supertalentovanom dečaku Nikoli Jojiću.

Izabrane vesti

Gosti su izašli iz zone baraža za opstanak u društvu najboljih, dok se sastav Mladena Dodića zadržao tu, ali sa istim brojem bodova kao Radnik, koji je prvi ispod crte. Odluku daje poslednje kolo, u kojem Javor gostuje Napretku, a Mladost čeka otpisanog imenjaka GAT iz Novog Sada.  

Krenulo je kako ne želi Tomislav Sivić. Trener Lučanaca je već posle četiri minuta morao da odustane od početne premise, s obzirom da se po ispucanoj lopti komandant odbrane Ivan Milošević uhvatio za preponu. Ulazak Aleksandra Varjačića umesto iskusnog kapitena značio je da gosti ostaju u istom sistemu, s tim sto se Nikola Ćirković prebacio na desnu stranu štoperskog trija. Varjačić po desnom boku doneo je očekivani ofanzivni kvalitet Lučancima, a jedan njegov dobar centaršut u 28. minutu Marko Mirić je pretočio u mini pretnju po Strahinju Manojlovića.

Izglednije šanse za vođstvo gostiju viđene su, ipak, nešto ranije, a prva je bila plod nespretne reakcije Stefana Miloševića u osmom minutu na tri metra od svog golmana. Mirić je u 18. minutu omogućio Jojiću da ugrozi Manojlovića, koji je bio snalažljiviji od talentovanog veziste tima u plavom. Jojić je nekoliko sekundi kasnije proigrao Stanisavljevića, ali je još jedan tinejdžer iz gostujućeg tabora glavom tukao tik pored stative.                           

Domaćin je nešto konkretnije delovao između 26. i 28. minutu, kada je najpre Luka Gojković sa oko 18 metara testirao budnost golmanskog vuka Saše Stamenkovića, a potom je Norman Kembel u kaznenom prostoru Mladosti bezuspešno pokušao nešto da iščeprka.      

Stanisavljević je u 39. minutu pokazao koliko je opasan iz prekida. Manojlović je iz dva puta nekako ukrotio njegov slobodnjak so skoro 30 metara.

Javor je ostvario poptunu dominaciju u nastavku, iako je posle nekih 20 minuta u tom delu meča Sivić pokazao da hoće ceo plen ubacivanjem iskusnih napadača Vladimira Silađija i po Javor često kobnog Vladimira Radivojevića. Takav pristup uradio je plodom, pa je Dodićevoj četi valiki broj stvorenih prilika ostao kao slaba uteha. 

U uvodnim minutima nastavka desio se dobar pokušaj lebog beka Javora Miloševića sa oko 20 metara, pa zanimljiva zamisao Bubakarija Dukurea ka Petru Gigiću prekinuta od Darka Stanojevića.

Norman Kembel je konačno došao na utakmicu. U 52. minutu postigao je gol sa pet metara, ali je prethodno u prijemu igrtao rukom. Kembel je u 56. minutu centrirao, a šut glavom Ibrahima Tanka odbranio je Stamenković. Ponovo je bio agilan Kembel, koji je u drugom delu susreta prešao na desnu stranu. Uposlio je Gojkovića na isteku 57. minuta, ali se istakao Stamenković. Potom opasna akcija Milana Ilića i Gojkovića u 66. minutu, onda dva nedovoljno dobra proigravanja Kembela u 68. i 69. minutu ka rezervisti Radivoju Bosiću i Gigiću. U 70. minutu Javorov adur sa Jamajke pogodio je spoljni deo mreže, a šest minuta docnije i prečku.                          

Kazna je bila skupa. Nikola Jojić je u 79. minutu nagovestio šta će se desiti u 83. Sa soro iste pozicije, sa oko 18 metara, u prvom navratu je iznudio korner, a popravni je bio koban po Manojlovića. Snažan šut završio je iza leđa vrlo dobrog golmana Javora – 0:1.

Do kraja su pokušali Gojković u 86. i posebno Ilić ü petom minutu nadoknade, koji je zaustavio Stamenković. Ivanjički brod nastavio je da tone, možda i ka Mozzart Bet Prvoj ligi.              

JAVOR – MLADOST LUČANI 0:1 (0:0)

/Jojić 83’/

Stadion kraj Moravice.

Sudija: Dejan Trifković.

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović 6.5 – Ilić 6.5, Tojčić 6, Obradović 6, Milošević 6.5 (87. Dolmagić -) – Dukure 6.5, Adamović 6 (87. Eliomar -) – Tanko 6 (66. Bosić 6), Gojković 6.5, Kembel 6.5 – Gigić 6 (81 Ratković -).

MLADOST LUČANI (3-4-1-2): Stamenković 7 – Milošević - (7. Varjačić 6.5), Stanojević 7, N. Žunić 6.5 (64. Radivojević 6.5) – Ćirković 6.5, F. Žunić 6 (84. Ješić - ), Leković 6.5, Udovičić 6.5 – Jojić 7 – Mirić 6.5, Stanisavljević 6.5 (64. Silađi 6).

Igrač utakmice: Nikola Jojić (Mladost) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA

PLEJ-AUT, 36. KOLO

Javor - Mladost L 0:1 (0:1)

/Jojić 83/

Mladost NS - Napredak 0:0

Radnički Niš - Spartak 0:1 (0:1)

/Hrstić 14/

Radnik - Kolubara 2:1 (1:1)

/Radulović 16p, Kunić 47p - Sadiković 27/



tagovi

Mladost LučaniNikola JojićJavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara