(©MN Press)
(©MN Press)

Prekretnica za Luku Ilića: Rastao se sa TSC-om, naredni potez ključan za karijeru

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 14:13

Ponovo u taboru Troe, makar za sada

Napravio je Luka Ilić sjajan potez kada je pre godinu dana rešio da dođe u TSC na pozajmicu, da u Mozzart Bet Superligi Srbiji oživi karijeru.

Nekadašnji đak Crvene zvezde, kojeg je u paru sa bratom Ivanom Ilićem kupila Siti grupa pre nekoliko godina, odigrao je perfektnu sezonu u Bačkoj Topoli, bio jedan od najboljih igrača lige i jedan od najzaslužnijih za istorijski rezultat tamnoplavih: osvajanje drugog mesta i obezbeđenu prvi put otkako klub postoji evropsku jesen.

Izabrane vesti

Ali, još kada se zavesa spuštala na prvenstvo, čelnici TSC-a su priznali da nemaju šanse da zadrže Ilića i za sledeću sezonu. Iako bi kroz kvalifikacije mogli da se domognu Lige šampiona, a imaju sigurnu makar Ligu Evrope.

Danas je Iliću zvanično istekla pozajmica, TSC mu se preko društvenih mreža zahvalio na svemu što je uradio za klub.

Luki Iliću je istekla pozajmica i vratio se u matični klub, a to je francuska Troa. Luka Ilić je sezone 2022/2023 zabeležio 29 nastupa za TSC. Postigao je osam golova i upisao isto toliko asistencija. Luka, hvala ti za sve što si uradio u plavo-belom dresu, uvek ćeš biti deo TSC porodice! Srećno“, stoji u poruci vicešampiona Srbije.

Ključno je pitanje – šta sad? Luka Ilić je na prekretnici karijere, jer posle impresivne sezone u Mozzart Bet Superligi, mora pametno da isplanira naredni korak. Srpski fudbaler se vratio u Trou, koja drži njegov ugovor, ali nema informacija o tome da li će ga zadržati u timu za narednu sezonu ili će ga dati negde drugo na pozajmicu ili možda prodati.

Poređenja radi, Ilić je igrao na pozajmici u Bredi, gde je skupio samo dva nastupa, dok je u Tventeu bio uspešniji sa 29 mečeva, na kojima je dao dva gola i dodao dve asistencije. Ali u TSC-u je eksplodiralo i bilo bi dobro da to samopouzdanje nadgradi dobrim partijama u nekom novom klubu. Ili makar u Troi.


tagovi

Luka IlićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara