Lukas Vaksez i Načo (Reuters)
Lukas Vaksez i Načo (Reuters)

Proleće je period kada Real potpisuje igrače... Spremni su i univerzalni vojnici

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.03.24. | 20:50

Kraljevski klub povlači konkretne korake

Real Madrid i Toni Kros su dogovorili produžetak saradnje na još godinu dana. Ostalo je samo da se dogovor i ozvaniči.

Kros je samo jedan od šestorice igrača iz aktuelnog tima Kraljevića kojima ugovor istćče na kraju sezone. Tu su još Luka Modrić, Načo Fernandez, Lukas Vaskez, Hoselu i Kepa Arisabalaga.

Izabrane vesti

Uskoro će još dvojica iz pomenute grupe parafirati nove ugovore sa Realom. Madridski As javlja da je produžetak saradnje na godinu dana dogovoren i sa „vernim vojnicima“ Načom i Vaskezom. Obojica su deca kluba i kod svakog trenera su imali ulogu univerzalaca i džokera sa klupe. Iako su uvek bili u senci većih i zvučnijih imena, dali su značajan doprinos svim uspesima Reala u poslednjih desetak godina.

Načo je prošao sve mlađe selekcije Reala i u prvom timu je od 2011. godine. Uglavnom je bio alternativa sa klupe boljim i skupljim defanzivcima ali je šanse obilato koristio i bio igrač na kojeg su treneri uvek mogli da se oslone. Nije birao uloge, igrao je kao štoper, desni i levi bek i za 14 godina sakupio 352 meča u dresu Merengesa. Postigao je i 16 golova. Osvojio je pet titula prvaka Evrope, tri titule šampiona Španije, dva Kupa kralja, četiri Superkupa Evrope, pet Superkupova Španije i pet titula prvaka sveta. Najviše je igrao u prošloj sezoni kada je u svim takmičenjima sakupio 44 nastupa.

Lukas Vaskez je kao 16-godišnjak došao u Real, prošao mlađe selekcije, C i B tim, da bi sezonu 2014/15 proveo na pozajmici u Espanjolu i izborio se za povratnu kartu na Santjago Bernabeu. Ovo mu je deveta sezona u Realu, takođe je imao neke sjajna izdanja u ulozi džokera, igrao razne pozicije od beka do krila i ukupno sakupio 339 utakmica u belom dresu. Postigao je pride i 34 gola. Osvojio je tri Primere, četiri Lige šampiona, tri SP za klubove, tri Superkupa Evrope, dva Superkupa Španije i jedan Kup kralja.

Karlo Anćeloti je nedvano tražio od uprave kluba da ponudi nastavak saradnje dvojici španskih fudbalera jer su mu zahvalni igrači poput njih potrebni. I Real je pristao. Saradnja će bi produžena na godinu dana, a očekuje se da u narednoj nedelji bude i ozvaničena.

Ostaje da se vidi šta će biti sa Lukom Modrićem i da li će on dobiti novi ugovor. Pretpostavlja se da bi Real mogao da mu ponudi jednogodišnji nastavak saradnje ali je pitanje da li će Hrvat prihvatiti i da li ima drugačije planove. Što se Hoselua tiče, njemu ističe ugovor i najverovatnije neće biti produžen. Očekuje se dolazak Kilijana Embapea u špic, a u prvi tim od leta ulazi i brazilsko čudo Endrik pa će napad biti dovoljno popunjen. Kepa Arizbalaga je na pozajmici iz Čelsija i ona neće biti produžena.

Real želi da tokom proleća reši situacije sa ugovorima igrača i da se maksimalno fokusira na sve detalje u operaciji dovođenja Kilijana Embapea. U tom slučaju bi letnji prelazni rok mogao da iskoristio da se potpuno posveti dovođenju Alfonsa Dejvisa i pregovorima sa Bajernom.


tagovi

NačoLukas Vaskez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara