Prošlo je jednom, drugi put, zašto ne bi i treći?

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 13:59

Real Sosijedad kuca na poznata vrata...

Da nije na istim talasnim dužinama sa Edinom Terzićem bilo je jasno tokom čitavog prvog dela sezone. Đovani Rejna odigrao je tek nešto više od 200 minuta u Bundesligi. U Ligi šampiona gotovo da nije dobio šansu. U godini u kojoj se očekivalo da postane uzdanica Borusije, 21-godišnji Amerikanac zakucan je na klupu.

O njegovom odlasku šuškalo se još jesenas, imajući u vidu da je veći doprinos na igru Dortmund imao kao tinejdžer nego poslednjih meseci, a nakon što se na Vestfalen vratio Džejdon Sančo, gotovo je izvesno da će Rejna morati da potraži novi novu sredinu.

Izabrane vesti

Sa novopridošlim Sančom, te Donjelom Malenom, Julijanom Brantom i Džejmijem Bajno Gitensom kao novim projektom, pa čak i Markom Rojsom, pozicije uz ili iza klasičnog centarfora, u potpunosti su popunjene. A ne treba zaboraviti da su tu i trenutno povređeni Karim Adejemi, odnosno još jedna potemcijalna 'zlatna koka' kojoj su potrebni minuti - Žulijen Duranvil.

Okreni-obrni, pitanje je da li bi za Rejnu bilo mesta i na klupi... Ima sigurno do Terzićevog ukusa, ali nema sumnje da ima i do samog Rejne, čiji 'govor tela' čak i kad bi dobio šansu, nije izgledao kao da žudi za šansom i minutima.

Već nekoliko nedelja unazad govori se kako je pipke ka talentovanom Amerikancu pustio Real Sosijedad. Priča je postala još aktuelnija od momenta kada su Baski prodali Mohamed Ali Čoa Nici (10.000.000), da bi se na sve nadovezala promena menadžerske agencije na kojoj su Đio Rejna i njegov otac Klaudio insistirali. Vaserman je postao prošlost, a sve buduće pregovore trebalo bi da vodi Žorž Mendeš.

Interesovanje kluba iz San Sebastijana nikako ne treba da čudi. Sosijedad ima izuzetne odnose sa Borusijom i već je dva puta veoma lepo profitirao od njenih igrača.

Prvi koji pada na pamet svakako je Aleksander Isak. Nije uspeo da se probije u Nemačkoj za dve godine, nisu pomogle ni pozajmice, tako da je jula 2019. završio na Anoeti za 15.000.000 evra. Postigao je 44 gola za tri sezone i otišao u Njukasl za čak 70.000.000. Čista dobit - 55.000.000!

Mikel Merino nije došao direktno iz Borusije, imao je između jednu 'tanku' epizodu u pomenutom Njukaslu, međutim dok nije otišao u Englesku čelnici dva kluba su bili u kontaktu. Sosijeda nije ugrabio prvu šansu, ali jeste drugu. Čim su Svrake otkupile Merina od Borusije, sutradan su ga prodale Špancima. Ulog 12.000.000 evra pre više od pet godina, danas gotov igrač vrednosti veće od 50.000.000!

I dalje vas čudi što bi Real Sosijedad rado trgovao sa Dortmundom?

Naravno, Rejna je svojevremeno važio za potencijal svetske klase, za takozvanog vunderkinda, sa 17 godina imao je tržišnu vrednost od 42.000.000 evra, tako da će Španci teško moći da ga dobiju za bagatelu. Ali da bi moglo da im se isplati - i te kako bi moglo.


tagovi

Đovani RejnaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara