Trent Aleksander Arnold (©Reuters)
Trent Aleksander Arnold (©Reuters)

Prošlo je vreme kad se pričalo šta će nam još jedan kada imamo Trenta? Liverpul mora da kupi desnog beka

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 09:20

Tvrdi Džejmi Karager

Real je ovog puta bio jednostavno predobar za Liverpul. I svako ko je gledao dvomeč dve kontinentalne velesile jasno je video da je ekipa Jirgena Klopa najviše krvarila po desnom boku na kome se Trent Aleksander Arnold ozbiljno mučio. Stoga nekadašnji štoper Redsa apeluje: kupite desnog beka pod hitno!

Aleksander Arnold je doduše zaslužio sve pohvale za ovih sedam godina u prvom timu. Imao je značajnu ulogu u pohodu na prvu englesku krunu posle 30 godina, pa i titulu iz sezone 2019/2020, reformisao je ulogu beka, ali je njegov doprinos najveći u napadu. U defanzivi nije baš najpouzdaniji. I čini se da su to već svi shvatili te da namerno opterećuju baš tu stranu.

Izabrane vesti

Real je to radio maestralno, pa je Liverpul ispao u osmini finala Lige šampiona ukupnim rezultatom 2:6. U Premijer ligi je tek šesti sa šest bodova zaostatka za četvrtim mestom što znači da je vrlo realna opasnost da sledeće sezone ne igra elitno evropsko takmičenje.

Nije naravno samo do Trenta, ali Karager ističe da nije normalno da tako veliki klub već četiri ili pet sezona iz nedelje u nedelju računa na uvek istog igrača.

To je veoma, veoma zabrinjavajuće. Ne samo za Liverpul kao tim, već i za njega samog. To ne sme da se nastavi. Koliko je puta samo ove sezone defanzivno zakazao”, počeo je Karager.

Ne zato što ne voli Aleksander Arnolda, naprotiv.

Nikada nisu imali pravu konkurenciju za Treneta Aleksander Arnolda. A jedan od razloga je i taj što je on bio toliko dobar. Onda pomisliš: ‘Pa, koga da kupimo?’ Koliko da potrošiš za nekog ko neće zaista da igra”.

Tako je zaista i bilo, sada je došlo vreme da se ipak razmisli o novom desnom beku.

Liverpul je došao do toga da mora da kupi desnog beka. Jirgen Klop nek odluči kolko je dobar taj desni bek i koliko će da košta, ali Trentu je potrebna ozbiljna konkurencija… Osvojio je sve, bio fantastičan i uradio sve ono o čemu sam ja mogao da sanjam. Mnogo sam ponosan na nega. Lokalac koji se probio do prvog tima… Ali potrebna mu je pomoć. Na kraju sezone, moraće da razmisli i o tome gde je on danas kao desni bek”.

Prolem je i taj što ceo tim Liverpula ne igra kao pre, pa je Trent prinuđen da se brani češće nego ranije, a to mu ne ide najbolje. Posebno ne protiv najboljih klubova planete.

Uvek sam ga branio, jer je igrao za jedan od najboljih timova na svetu, pa je mnogo više napadao nego što se branio. Ali svi znamo da u odbrani nije dovoljno dobar. I mislim da nikada neće biti dovoljno dobar. Pričamo o fudbaleru koji je odigrao 260 utakmica, neće on ne znam koliko sada da se popravi... Kada se Liverpul povuče, kada više nije jedan od najboljih timova na svetu, onda se više braniš. I zato sada gledamo najgoreg Trenta. Ne gledamo njegove vrline u napadu. To je ogroman problem”.

Za kraj…

Mislio sam da će ovaj problem da se promoli tek kada Klop ode i kada Liverpul ponovo počne da igra sa istim ambicijama kao kada sam ja bio fudbaler, a tada smo uglavnom pokušavali da se plasiramo u top četiri. Ali Liverpul sada želi da igra Ligu šampiona svake godine i nisam siguran da je Trent pravi čovek za to na desnom beku. Ako Liverpul opet počne da igra kao jedan od najboljih timova Evrope biće, ali trenutno momku treba pomoć”, završio je Džejmi Karager.


tagovi

Džejmi KaragerTrent Aleksander Arnold

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara