Radomir Milosavljević (©MN Press)
Radomir Milosavljević (©MN Press)

Radomir Milosavljević pred Partizan: Sigurno ih je poljuljao poraz od TSC-a, u Humsku dolazimo u pravom momentu

Vreme čitanja: 6min | sub. 02.12.23. | 10:44

"Ekipa se podiže, igramo sve bolje, verujem da na kraju sezone možemo do trećeg mesta", poručuje vezista Lala u susret derbiju 17. kola Mozzart Bet Superlige (15.30, TV Arena Premium)

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle velikog trijumfa nad TSC-om u gostima (2:1), fudbaleri Vojvodine poklekli su pred Crvenom zvezdom na "Karađorđu" (1:2) u prošlom kolu i nastavili crni niz protiv šampiona na domaćem terenu. Ipak, Lale su pokazale periode dobre igre, što im daje za pravo da se danas nadaju povoljnom rezultatu u novom derbiju protiv Partizana, a sa aktuelnim liderom na tabeli Mozzart Bet Superlige sastaju se u Humskoj (15.30, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Novosađani su znali u poslednje vreme da izlaze na kraj sa Parnim valjkom u Novom Sadu, gde su i slavili prošle sezone (2:1), ali na trijumf u Beogradu čekaju više od sedam godina. Svi u taboru Lala veruju da mogu do celog plena, nadajući se da se četa Igora Duljaja još uvek nije oporavila od teškog poraza od TSC-a (0:4) od pre sedam dana. Takvo mišljenje deli i Radomir Milosavljević, koji u ovoj sezoni u dresu Stare dame pruža sjajne partije. Kako kaže u razgovoru za Mozzart Sport, prijalo mu je što je ekipa zaigrala još ofanzivnije, pa iako mu kao zadnjem veznom nije primarni zadatak da postiže golove, na svom kontu je dosad sakupio četiri komada.

Nagrada za kvalitetna izdanja stigla je od Uprave u vidu novog ugovora, a Milosavljević želi da održi kontiuitet dobrih igara. Bio je strelac i protiv Crvene zvezde u prošlom kolu, a veruje da isto može da učini i protiv crno-belih u gostima, uz napomenu da je ipak najvažnije da ekipa ostvari pozitivan rezultat.

"Cela ekipa se diže i igra sve bolje. Možda nas je ta pobeda protiv TSC-a na strani (2:1) dodatno podigla, jer je veoma važno što smo tamo ostvarili prvu u pobedu gostima u ovoj sezoni. Smatram da smo veoma dobro igrali i protiv Zvezde. Izgubili smo taj meč, ne nesrećno, nego na neke svoje greške. Jeftino smo primili golove... Međutim, opšti je utisak da smo pružili dobru partiju. Svi vredno radimo i ako to prenesemo na teren, imamo čemu da se nadamo protiv Partizana", kaže na početku razgovora za Mozzart Sport Radomir Milosavljević, zadnji vezista novosadske Stare dame.

Beogradski crno-beli su aktuelni lideri na tabeli Mozzart Bet Superlige. Posle 14 mečeva bez poraza (od toga 13 vezanih pobeda), ekipa Igora Duljaja je pre nedelju dana do nogu potučena na svom terenu od TSC-a (0:4).

"Sigurno ih je malo poljuljao taj poraz, jer je bila u pitanju ogromna razlika, pa mislim da nam zbog toga ova utakmica dolazi u pravom trenutku. Dolazimo u Humsku u dobrom momentumu. Uvek idemo na sva tri boda, išli smo i protiv Zvezde, ići ćemo i sad. I u tom meču se ni u jednom trenutku nismo povukli, uvek igramo na gol više. Želimo pobedu protiv Partizana, ali ni bod ne bi bio loš".

Milosavljević ističe da su im protiv Zvezde za povoljan rezultat nedostajala bolja rešenja u završnici, te da su ih skupo koštale individualne greške.

"Kod oba gola su presudile naše greške. Trebalo je i da u završnici budemo malo bolji. U jednoj situaciji Zukić je loše primio loptu, pa je Điga izbacio u korner. To je recimo jedan primer kada nismo imali šut na gol, ali je bila jako povoljna šansa. U drugom poluvremenu Kembel je imao dobar pokušaj... Nismo te šanse iskoristili, ali sve u svemu smo dobro izgledali i pokazali da možemo da igramo protiv Zvezde, koja igra Ligu šampiona. To nam svakako daje na samopouzdanju i pred ovaj derbi s Partizanom. Dobro smo radili treninzima tokom nedelje i nastojali smo da smanjimo individualne greške".

Od početka ove sezone Milosavljević je drastično podigao formu u odnosu na lane. Ima ga po celom terenu, a osim primarnih defanzivnih zadataka, počeo je da rešeta protivničke mreže, pa na svom kontu dosad ima četiri pogotka. Ističe da može da igra i "šesticu" i "osmicu".

"Cela ekipa igra veoma dobro, bolje nego na početku sezone, tako da sam samim tim i ja podigao formu. Odgovara mi kad igram u paru sa Mateusom, koji je jako dobar defanzivno. Takođe i sa Zukićem se jako dobro poznajem, s tim da imam malo defanzivniju ulogu kad igram sa njim u paru. Odgovara mi ovaj stil igre, volim što igramo više ka napred i što smo ubrzali igru, pa imam prostora da se ubacim iz drugog plana i postignem gol kad se ukaže prilika. Kad krenu golovi, onda dobiješ i dodatno samopouzdanje. Igram trenutno ’šesticu’, iako sam uvek igrao osmicu, ali često se pridodajem u napadu, iz ’šestice’ prelazim u ’osmicu’, jer igramo više napadački nego pre".

Vošin zadnji vezista ove sezone ima neverovatan osećaj za gol. Pogodio je protiv Javora u nadoknadi za 1:1 (potom izborio penal, kojim su stigli do pobede od 2:1), kao i protiv Radnika, Železničara i na kraju Crvene zvezde.

"Verovatno protivnici ne očekuju od mene da mogu nešto da napravim iz drugog plana... Kao da me svi zaborave svi ha-ha, ali cela ekipa izgleda dobro i iz te brze tranzicije dođem lakše iz drugog plana u šansu. To vežbamo i na treninzima, kako bih znao otprilike gde može da dođe lopta kada se pridodajem napadu. Za mene je možda ta utakmica protiv Javora bila prekretnica, ali je i cela ekipa tada pokazala karakter, jer smo postigli dva gola u samom finišu".

Dao je izjednačujući gol Zvezdi, a Milosavljević se nada da može da zatrese i mrežu Partizana.

"Normalno da verujem da mogu do gola, kad god mi se ukaže šansa, pokušaću da pomognem napadu. Ipak, najbitniji je rezultat, a ko će da da gol nije toliko važno. Meni nije važno da ja postižem golove, nego da ekipa daje golove i pobeđuje. Eto, mene je krenulo u poslednje vreme, jedan, pa drugi gol i onda posle dobiješ samopouzdanje i lakše postižeš pogotke".

Zadovoljan je radom stratega Ranka Popovića, koji je sredinom avgusta preuzeo ekipu.

"Unapredili smo vremenom igru, igramo brže, mada smo realno na samom početku imali jako težak raspored – APOEL, Zvezdu, Partizan... Tada je bilo teško da uđemo u ritam, ali sad je već mnogo bolje. Ranko od prvog dana insistira na bržoj igri, na tome da lopta ide u dubinu i da se u napadu priropdaju bočni igrači iz drugog plana. Svakako smo na boljem putu nego na početku sezone".

Vojvodina je trenutno na šestom mestu na tabeli, sa 22 osvojena boda. Čelnici kluba istakli su da je na kraju sezone cilj treće mesto, a Milosavljević veruje da je to realno dostižno na kraju sezone, iako za TSC-om trenutno kasne sedam koraka.

"Mislim da smo spremni na iskorak u odnosu na prošlu godinu i peto mesto. To pokazujemo na terenu, tako da verujem da možemo do treće pozicije. Ima nekoliko ekipa koje su u borbi za četvrto mesto, ali smatram da mi možemo do trećeg. TSC je imao mali rezultatski pad zbog teških utakmica u Evropi, Čuka će sigurno da se podigne, jer im od Evrope neće biti ništa. Tu je i Novi Pazar, koji ima veoma dobru ekipu, kao i Lučanci. Znaju šta hoće, iskusni su, umeju da sačuvaju rezultat i da igraju veoma dobru odbranu".

Kao kruna dobrih izdanja, nedavno je od Uprave stigao novi ugovor, pa se Milosavljević na vernost Staroj dami obavezao do leta 2026. godine.

"Od prvog dana sam se ovde odlično snašao. Bilo je perioda kada sam igrao nešto više, nekad nešto manje, to je bilo na treneru, ali ja sam uvek radio maksimalno. Nijednog trenutka nisam bio nezadovoljan. Ove sezone igram standardno, prošle sezone sam u početku igrao, a posle uglavnom ulazio sa klupe. Ipak, uvek sam znao šta je moj zadatak, i kad uđem na minut i kada igram ceo meč. Dao sam sve od sebe i to se vratilo ove sezone. Presrećan sam zbog novog ugovora, lako smo se dogovorili kao i prvog dana. Zadovoljan sam što ostajem u Vojvodini, a i ljudi iz kluba su srećni što su me zadržali", završio je vezista Novosađana Radomir Milosavljević.

 


MOZZART BET SUPERLIGA - 17.KOLO

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)

/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)

/Tošeski 13/

Subota

15.30: (2,40) Mladost (3,30) Železničar (3,00)

15.30: (1,50) Partizan (4,20) Vojvodina (6,75)

19.00: (2,40) Voždovac (3,35) IMT (2,95)

Nedelja

13.00: (1,55) Čukarički (4,00) Radnički 1923 (6,25)

15.00: (13,0) Napredak (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.00: (1,50) TSC (4,20) Radnički Niš (6,75)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadomir MilosavljevićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara