Radža Najngolan (©Reuters)
Radža Najngolan (©Reuters)

Radža objasnio odluku da dođe u Antverpen: Nije mi se išlo iz Italije, ali dali su mi novac koji sam tražio

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 17:05

Belgijanac se vratio u rodni grad, gde će zarađivati 2.000.000 evra godišnje

Bez obzira što su mu 33 godine, dolazak Radže Najngolana u Antverpen izaziva pažnju.

Četiri godine uzastopno član najbolje postave italijanskog prvenstva, iz perioda kada je nosio dres Rome, posle isteka ugovora u Interu ovog leta rešio je dase vrati u rodni grad. Momak poreklom iz Indonezije tokom naredne dve sezone privešće karijeru u belgijskom klubu u kom će zarađivati 2.000.000 evra godišnje.

Izabrane vesti

Bivši reprezentativac Belgije u razgovoru za tamošnje medije objasnio je odluku da po prvi put zaigra u domovini, iz koje je još kao tinejdžer prešao u Italiju. Prvo je igrao za Pjaćencu, zatim Kaljari, Romu, Inter i ponovo Kaljari.

"Nije mi se išlo iz Italije, ali bio sam otvoren za sve ponude. Antverpen me je baš želeo, bili su uporni, tako da sam im obećao doći ako mi obećaju određene finansijske uslove. Pošto jesu, potpisao sam odmah posle toga. Vidim da je moj transfer izazvao dosta pažnje, a i sam sam uzbuđen što ću po prvi put igrati u Belgiji", priznao je iskusni vezista.

Najngolan je dodao da mu je iz Antverpena poručeno da žele napad na titulu sa njim u timu i da ga takav cilj dodatno inspiriše. Antverpen je prošle sezone završio ligaški deo na drugom mestu, a potom u plej-ofu pao na treću poziciju, tako da igra kvalifikacije za Ligu Evope, u kojima će se sa Omonijom boriti za mesto u grupnoj fazi.

Videćemo može li ekipa Danca Brajana Priskea nešto više. Početak sezone nije baš obećavaju, pošto su u prva četiri kola osvojena četiri boda.


tagovi

Radža Najngolan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara