Doužer i Kaminski (© Star sport)
Doužer i Kaminski (© Star sport)

Šta Partizan mora bolje: Vreme je da Kaminski i Doužer pokažu NBA pedigre

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.05.24. | 11:03

Dva najveća Partizanova pojačanja nisu previše pružiča ove sezone. Sada je poslednja šansa u finalnoj seriji ABA lige da poprave utisak. Drugi meč se igra večeras u Pioniru (19.30, Arena Sport)

Prošlog leta kada je Partizan Mozzart Bet pravio ovu ekipu, najveću pažnju izazvali su dolasci iskusnih NBA igrača Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog. Dva momka od kojih se očekivalo da donesu konkretnu prevagu na parketu, da popune rupu koja je nastala odlscima Dantea Egzuma i Matijasa Lesora. Danas, skoro 10 meseci kasnije, malo šta vrednog pomena su uradili nekadašnji igrači Denvera, odnosno Šarlota. Pred Kaminskim i Doužerom je poslednja šansa da istinski zablistaju i donesu neku vrednu pobedu crno-belom timu, a ne postoji vrednija od one protiv Crvene zvezde (19.30, Arena Sport) i to u finalu ABA lige.

Najlošije partije u derbijima su obojica odigrala baš u ponedeljak uveče kada je Zvezda posle prave drame došla do pobede 85:82 i tako povela. Doužer i Kaminski su ukupno ubacili osam poena što je po svim parametrima i očekivanjima premalo. Večeras od 19 časova i 30 minuta moraju bolje i u napadu i u odbrani. U suprotnom, posao Zvezde će umnogome biti olakšan.

Izabrane vesti

Pi Džej Doužer je sva četiri poena u ponedeljak uveče postigao u uvodnim minutima meča. Odigrao je na kraju svega 12 minuta i u tom vremenu imao je brojnih poteškoća da zaustavi Jaga Dos Santosa u prodoru i iskontroliše Miloša Teodosića iako je bio svestan i pre meča da tu vreba najveća opasnost.

"Niti postoji neki specijalan recept ili tajna. Zapravo vrlo je jednostavno, agresivniji tim će imati veću šansu da pobedi. Videli smo to u okršajima ova dva tima. Kada smo mi bili agresivniji u odbrani, uspevali smo da pobedimo, isto važi i za njih. Spremni smo na teške mečeve", rekao je bio Doužer za Mozzart Sport uz poseban osvrt na Miloša Teodosića.

"Kada imaš visok IQ, kao što on ima, onda definitivno možeš da igraš ovu igru znatno duže na veoma visokom nivou. On je to definitivno pokazao, ali nadam se da ćemo mi njegove godine moći malo da iskoristimo, da izbacimo loptu iz njegovih ruku".

Teodosić je na prvom meču finalne serije imao 14 poena, još bolji je bio Jago sa 18 i tu je na kraju Zvezda napravila prednost uz sjajnog Dejana Davidovca koji je rešio meč sa linije za slobodna bacanja.

Kada se pogledaju dosadašnji učinci Pi Džeja Doužera u derbijima, lako se zaključi da do sada nije uspevao da napravi razliku, barem kada je napad u pitanju. Najbolji je bio na prvom derbiju kada je ubacio 12 poena i Partizan pobedio, doduše najviše zahvaljujući pozitivnom ludilu Alekse Avramovića. Još na jednom derbiju Pi Džej je imao isti broj poena - 12, dok je na preostala četiri uvek bio na jednocifrenom košgeterskom učinku.

Što se Kaminskog tiče, tu je situacija nešto drugačija jer je on u napadu uspevao dosta toga pozitivnog da uradi protiv Crvene zvezde. Doduše, nikada napad nije bio problem u igri Frenka Kaminskog jer je tu talenat i više nego očigledan. Krenuo je sa 22 ubačena poena na prvom derbiju, ali kako je vreme odmicalo bio je sve slabiji. Postizao je redom 18, pa dva puta po 11, potom šest i u ponedeljak svega četiri. Pogodio je samo jednom iz igre, a sva četiri pokušaja za tri je promašio.

"Frenk je uzeo otvorene šuteve, sa tim nemam nikakvih problema", rekao je Obradović koji tokom čitave sezone ukazuje poverenje pomenutom tandemu.

Sada je vreme za popravni, jer od dugogodišnjih NBA igrača se očekuje da mogu na konkretan način da pomognu timu u sredu u Pioniru. Više ni nema smisla da se pominje adaptacija na evropsku košarku. Prošla je skoro čitava sezona, protiv Zvezde su igrali šest mečeva do sada. Nema nikakvih tajni ili iznenađenja.

Sada ili jesi ili nisi...

Do sada realno nisu pokazali ono što se od njih očekivalo, posebno ne na nivou Egzuma i Lesora koji su znali da dominiraju protiv Zvezde i da donose pobede. U ovom momentu bilo bi dovoljno da Doužer i Kaminski pomognu Panteru, Naneliju i Avramoviću u nastojanju da večeras nekako dođu do brejka koji bi preokrenuo čitav tok finalne serije.

Sa njima dvojicom u konkrentijim izdanjima to je i više nego moguće, u suprotnom ako Zvezda pobegne na 2:0... Teško je očekivati da ova ekipa Partizana odbrani titulu koju je osvojila prošle sezone teškom mukom.


FINALE JADRANSKE LIGE

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 85:82 (1-0 u seriji)

Sreda:

19.30: (1,52) Crvena zvezda (16,00) Partizan Mozzart Bet (3,25)

Nedelja:

21.00: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

Utorak, 21. maj*

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

Subota, 25. maj**

Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet

* - Ako bude potrebe;

** - Ako bude potrebe, postoji šansa da se promeni termin.


tagovi

KK PartizanPi Džej DoužerFrenk Kaminski Junior

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara