Slavlje igrača Rajo Valjekana (Reuters)
Slavlje igrača Rajo Valjekana (Reuters)

Rajo je tim za vrh tabele: Dve pobede bez primljenog gola za društvo Reala i Valensije

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 00:17

Nikad bolji start tima sa Valjekasa

Trener se promenio, pobedničke navike nisu. Opet je Rajo u velikom stilu otvorio sezonu. Čak bolje nego za vreme mandata Andonija Iraole, koji se preselio u Bornmut. Njegov naslednik Fransisko Rodriges se smeje posle mini turneje Andaluzijom i u Madrid se vraća sa svih šest bodova.

Tim sa Valjekasa je na otvaranju Primere savladao Almeriju, a na zatvaranju drugog kola i Granadu, identičnim rezultatom (2:0), zbog čega ima maksimalan učinak i pozicioniran je visoko na vrhu tabele. U društvu Real Madrida i Valensije, takođe maksimalnih posle 180 minuta fudbala. S obzirom da nikad ranije nije ostvario tako ubedljiv start, da veže dve pobede na početku ciklusa i to bez primljenog gola, možda ima osnova da se razmišlja i u evropskim ambicijama.

Izabrane vesti

Tim pre što se Rajo tokom leta fino pojačao, otkupio ugovor štopera Florijana Ležena (a baš je Francuz tokom prvog poluvremena gostovanja na Los Karmenasu pretio iz slobodnih udaraca), doveo još jednog centralnog defanzivca, Aridanea Ernandesa (novajlija iz Osasune baš dobar), u napadu kupio talenta Atletiko Madrida, Serhija Kamelja (bio na pozajmici prošle sezone, sad se obavezao na trajnu saradnju), kupio krilo Levantea Horhea de Frutosa (debitovao tokom drugog poluvremena) i sveukupno gledano stvarno je ostavuio dobar utisak na još jednom meču.

Mada, na ovom u Granadi su mu pobedu doneli starosedeoci. Najpre Alvaro Garsija na proigravanje petom Unaija Lopesa, te Pate Sis posle kombinacije sa još jednim rezervistom Raulom de Tomasom. U razmaku od samo pet minuta pala je Granadina tvrđava, koja je odolevala još od 17. aprila prošle godine, da bi tokom celog takmičenja u Segundi izdržala, ali ju je ambiciozni tim Raja osvojio.

Za domaćina (stvorio bar pet izglednih šansi, ali nije imao sreće da ih iskoristi, jer je dvaput uzdrmao stativu) je u završnici meča nekoliko minuta odigrao nekadašnji vezista Crvene zvezde, Njegoš Petrović.

 PRIMERA - 2. KOLO

Petak

Majorka - Viljareal 0:1 (0:0)

/Moreno 62/

Valensija - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Pepelu 74/

Subota

Sosijedad - Selta 1:1 (1:0)

/Barenečea 22 - Mingeza 90+4/

Almerija - Real Madrid 1:3 (1:1)

/Aribas 3 - Belingem 19, 60, Vinisijus 73/

Osasuna - Bilbao 0:2 (0:2)

/Injaki Vilijams 11, Guruseta 20/

Nedelja

Đirona - Hetafe 3:0 (1:0)

/Erera 12, Stuani 55, 65/

Barselona - Kadiz 2:0 (0:0)

/Pedri 82, Tores 90+2/

Betis - Atletiko Madrid 0:0

Ponedeljak

Alaves - Sevilja 4:3 (2:2)

/Rioha 7, Duarte 44, Garsija 54 i 59 - Abkar 15 ag, Lamela 41, Rafa Mir 90+6/

Granada – Rajo Valjekano 0:2 (0:0)

/Alvaro Garsija 75, Sis 80/



tagovi

Rajo Valjekano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara