Mino Rajola i Đoan Laporta (AFP, Reuters)
Mino Rajola i Đoan Laporta (AFP, Reuters)

Rajola i Laporta se sastali u Torinu: Tema - Erling Haland

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.12.21. | 23:17

Kako stvari stoje, napad na Norvežanina će biti prioritet Katalonaca na leto

Tokom dana u Torinu je održana ceremonija dodele prestižne fudbalske nagrade Zlatni dečak, ali centralna vest sa tog događaja nije da je Pedri poneo laskavo priznanje. To se znalo poslednje tri nedelje. Predsednik Barselone Đoan Laporta došao je na sever Italije kao podrška svom vunderkindu, ali je put na Čizmu iskoristio za sastanak sa jednim od najmoćnijih fudbalskih agenata današnjice Minom Rajolom - tema je bio njegov najskupoceniji proizvod, Erling Haland.

Transfer ekspert Fabricio Romano tvrdi da nije reč o opuštenom ćaskanju, već o ozbiljnom sastanku koji se vodio van hotela u kojem su odseli čelnici Barselone i kojem je prisustvovao i sportski direktor velikana sa Kamp Noua Mateu Alemani.

Izabrane vesti

Naveo je Rajola pre tri dana u razgovoru za nemački Sport1 da postoje četiri velika kluba u koje Norvežanin može da ode. Istakao je Bajern, Real Madrid, Mančester Siti... Ali i Barselonu kojoj će kako stvari stoje napad na Halanda biti letnji prioritet broj jedan.

Posrnuli katalonski gigant je želeo Halanda i minulog leta u ranim mesecima Laportinog povratka na mesto prvog čoveka kluba. Alf-Ingea Halanda i agenta njegovog zlatnog dečaka na aerodromu u Kataloniji dočekao je čovek blizak Đoanu Laporti. Tresla se tada Katalonija, ali rodio se miš.

U to vreme novoizabrani predsednik pričao je o merama štednje, a u međuvremenu se ispostavilo da je finansijski pejzaž Barselone toliko nakaradan da nisu imali pokriće da zadrže Lionela Mesija i pritom ne pogaze odredbe finansijskog fer-pleja. Čak i da je tada Barselona bila savršeno likvidna, Borusija je odlučila da ga zadrži na Zignal Iduna parku, bar još godinu dana.

Evropskli mediji spekulišu da na konto bliskih odnosa sa Rajolom, Laporta želi da izboksuje prihvatljivije uslove kada je reč o plati samog fudbalera, jer ni pod tačkom razno Katalonci ne mogu da isprate brojke koje bi značile jednu od najvećih zarada u istoriji fudbala. Ne tako davno Rajola je razgovarajući sa upravom Čelsija tražio 50.000.000 bruto godišnje.

Barsa je poslednjih meseci radila na stabilizaciji bankovnih računa i do leta bi trebalo da ima novac za kapitalca poput Halanda. Ali ako se borba za njegov potpis bude svodila isključivo na finansijski momenat, neće moći da parira konkurenciji. Zato je Laporta na vreme počeo da priprema teren. Često se pominje izlazna klauzula od 75.000.000 koja će stupiti na snagu od juna meseca, mada Milioneri tvrde da ona ne postoji u ugovoru sa Norvežaninom.

Po tom pitanju bio je tajnovit i Mino Rajola.

„Ono što je u ugovoru, ostaje u ugovoru. Ostaje između mene i igrača. Samo dve strane mogu da o tome pričaju u javnosti: Klub i igrač. Ja neću govoriti o detaljima. Mi i Borusija tačno znamo šta treba da se desi. Jasno smo to utanačili. Pisalo nešto u ugovoru ili ne pisalo, moramo biti na vezi sa Vackeom, Corkom i Kelom. I da poštujemo jedni druge. To je mnogo važnije od onoga što je na papiru. Papir je tu samo ako ti zatreba kad nešto krene po zlu.“

Barselona je ove sezone spala na to da se njenog napada niko ne plaši. Ni velikani, ni niža klasa španske Primere. Sa Halandom bi ponovo dobila obrise Barse koja uteruje strah u kosti. Ipak, je reč o momku koji je za Borusiju dao više golova nego što je odigrao utakmica (73 nastupa, 74 pogotka i 20 asistencija pride). Ali za vrhunskim špicem i cena se diže, a tu bi Barselonini planovi mogli da se uruše kao kula od karata.


tagovi

Đoan LaportaErling HalandMino Rajola

Obaveštavaj me

Barselona
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara