Brenan Džonson i Džejms Medison (©Reuters)
Brenan Džonson i Džejms Medison (©Reuters)

Raspad sistema, Vila park više nije tvrđava! Son, Son, Son i bezobrazluk Mekgina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 15:58

Totenhem se u potpunosti vratio u trku za četvrto mesto ponizivši Aston Vilu

Ozloglašeno mesto je bio Vila park, nikome nije bilo milo kada treba da dođe u Birmingem, jer u prvom delu sezone niko odatle nije izašao sa čvrsto stisnutom i podignutom pesnicom. Unaj Emeri je gradio i izgradio neosvojivu tvrđavu, ali od kraja januara više nije što je bila. Bedeme je probio Njukasl, kroz pukotinu se provukao i Mančester junajted, a zidine je sravnio – Totenhem!

Niko nije potukao Aston Vilu u Birmingemu od dolaska Unaja Emerija kao što je Totenhem. Totalni raspad sistema i nemoć. Zaleđeni su bili domaći navijači, mahom su znatno pre kraja utakmice napustili tribine. Na njima je duvala promaja, baš kao i kroz odbranu tima španskog stratega. Rusvaj je napravio tercet MediSON, DžonSON i Son! A, debakl je potpisao je Timo Verner – 4:0 (0:0).

Izabrane vesti

Žaliće u londonskom klubu zbog silnih povreda koje su ih isekle, ali čak ni tada Ejndž Postekoglu nije odustajao od dopadljivog, napadačkog fudbala. Ostao je veran svojoj filozofiji, sve vreme igrao na gol više i u ovoj godini Totenhem je odigrao daleko najbolji meč. I u potpunosti se vratio u trku za četvrto mesto napravivši niz kakav nijedan trener londonskog kluba nije imao od šampionske generacije iz seredine prošlog veka.

Totenhem je pod Ejndžom Postekogluom dao gol na apsolutno svakom meču u Premijer ligi! Na 27 utakmica zaredom tresao je protivničke mreže, a kada se uračunaju utakmice i iz prethodne – na 39.

A, nije delovalo da će biti tako, jer posle prvog poluvremena Totenhem je tek jednom tukao ka golu domaćina. Nijednom u okvir, kao ni Aston Vila, da bi u nastavku usledio uragan. Blickrig! Za četiri minuta ekipa Unaja Emerija bila je razbijena u paramparčad, nije znala šta ju je snašlo.

Džejms Medison i Brenan Džonson su ‘ugasili ton na Vila parku, navijači su krenuli ka izlazima. Pesma je dopirala samo sa gostujućeg sektora. Ko je do tada još i imao želudac da gleda bezidejnu Aston Vilu, posle bezobraznog starta Džona Mekgina više nije. Sa leđa je pokupio Destinija Udogija.

Bio je to prvi crveni karton za Škota od dolaska u klub iz Birmingema, izgubio je živce, a kontra izjave davao je pred derbi…

“Svi znaju koliko je utakmica važna. Najvažnija u novijoj istoriji kluba. Svi igrači to znaju”, poručio je Džon Mekgin uoči meča u kome je malo šta uradio.

Zakuvalo se na terenu posle starta sa leđa, Totenhem nije ni pomišljao da spusti gas. Sve vreme čekalo se samo jedno, samo jedan čovek – Hjon Min Son. U nadoknadi se nadovezao na Medisona i Džonsona, dao je 14. gol u Premijer ligi, a zatim i podelio asistenciju Timu Verneru, drugu na meču.

PREMIJER LIGA – 28. KOLO

Subota

Mančester Junajted – Everton 2:0 (2:0)

/Bruno Fernandeš 12pen, Rašford 36/

Bornmut - Šefild 2:2 (0:1)

/Utara 72, Unal 90+2 - Hamer 27, Robinson 65/

Kristal Palas - Luton 1:1 (1:0)

/Mateta 11 - Vudrou 90+6/

Vulverhempton - Fulam 2:1 (0:0)

/Ait Nuri 52, Semedo 67 - Ivobi 90+8/

Arsenal - Brentford 2:1 (1:1)

/Rajs 19, Haverc 86 - Visa 45+4/

Nedelja

Aston Vila - Totenhem 0:4 (0:0)

/Medison 50, Džonson 53, Son 90+1, Verner 90+4/

15.00: (1,80) Brajton (3,60) Notingem Forest (4,60)

15.00: (1,65) Vest Hem (3,70) Barnli (5,60)

16.45: (3,05) Liverpul (3,70) Mančester Siti (2,35)

Ponedeljak

21.00: (2,00) Čelsi (3,70) Njukasl (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aston VilaTotenhemPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara