Razgoropadila se Partizanova deca protiv Slovenaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.07.23. | 19:24

Crno-beli lako slavili protiv trećeligaša Pesnice, povredio se Janko Jevremović – 5:0

Partizan je trijumfalno krenuo u novu sezonu. Provera protiv slovenačkog trećeligaša Pesnice svakako nije zamišljena kao ozbiljan test koji će izmeriti trenutni potencijal ekipe Igora Duljaja, ali će sigurno doprineti podizanju samopouzdanja renoviranom timu kluba iz Humske. Makar za mrvicu. Crno-beli su igrački pregazili nedoraslog rivala, u prvom poluvremenu stvarali i promašivali šanse, dok su u nastavku namestili nišan i utakmicu na Rogli ukrasili ubedljivom pobedom – 5:0.

Mali je to korak za Partizan u konačnom ozdravljenju, ali će pojedinim mladićima u crno-belim dresovima današnji meč ostati urezan u kori malog mozka do kraja života. Ima i razloga. Posle 45 minuta bez golova, Partizanova deca su se razgoropadila u nastavku. Seriju golova započeo je mladi krilni fudbaler Nemanja Trifunović u 49. minutu, nastavio je ubrzo Aleksić, da bi nešto iskusniji Terzić otklonio bilo kakve dileme. Ako ih je uopšte bilo, pošto se videlo da simatična četa Pesnice neće moći da prati ozbiljan ritam čete Igora Duljaja.

Izabrane vesti

Pitanje je da li je današnji duel dao odgovore na neka pitanja Igoru Duljaju. Posebno što se tek očekuje implementacija u sistem pojačanja poput napadača Nemanje Nikolića i veziste Kanutea. Kompletan utisak je pokvarila samo povreda mladog Janka Jeremovića, koji je posle jednog duela seo zadnjicom na potokolenicu i morao da napusti igru sa bandažom, i uz pomoć članova stručnog štaba.

Videli su se neki principi Igora Duljaja u prvom poluvremenu. Uporno je mladi stručnjak ponavljao da lopta ne sme da ide nazad. Brzo je Partizan preneo težište na igru protivnika, stvarao šanse i promašivao. Bravurama je Slovence držao u životu golman Poljanec. On je zaustavio udarce Jevremovića, tri puta je bio bolji u direktnom duelu od Samada Baždara, nije dozovlio da prođe pokušaj Nikole Terzića. Partizan je u polju igrao dobro, ali neshvatljivo je koliko prilika su crno-beli bacili u bunar. Mogao je Igor Duljaj da bude zadovoljan saradnjom pridošlice Antića i Kvinsija Meniga na levoj strani. Mnogo školskih povratnih lopti viđeno je u tom periodu...

Mnogo je to izgledalo bolje u nastavku. Video se i na primeru današnjeg meča uticaj Bibrasa Natha na igru Partizana. Brzim dodavanjima unapred bivši kapiten izraelske reprezentacije je rasparao odbranu slovenačkog trećeligaša. Lako su igrači Partizana dolazili u čiste situacije. Trijumf Partizana najavio je 19 – godišnji Nemanja Trifunović. Levokrilni napadač je dobio loptu u prostor, prebacio je na desnu nogu i potom lako pogodio bliži ugao. Ništa tu nije mogao do tada besprekorni Poljanec. Kada je od najjače karike golman Slovenaca postao najslabija, videlo se da će Slovenci doživeti pravu katastrofu. Pogrešio je ubrzo Poljanec u pokušaju da dribla, poklonio loptu Aleksiću koji je duplirao prednost srpskog predstavika u Ligi Konferencije.

Ostali su igrači Pesnice bez snage, a crno-beli nisu imali milosti. Posebno kapiten u drugom poluvremenu Bibras Natho. Šalio se izraelski vezista sa Slovencima, uvek nalazio najbolja rešenja i mlađe saigrače dovodio u dobre pozicije. Kao u 60. minutu kada je pomenuti Trifunović upisao asistenciju ka Terziću.

Utakmica se posle toga pretvorila u šuterski trening Partizana. Pogađali su Natho i još jednom Terzić. Moglo je da bude i više golova, ali pravi testoci tek očekuju crno-bele.

 PARTIZAN – PESNICA 5:0 (0:0)

/Trifunović 49, Aleksić 57, Terzić 60 i 82, Natho 73 pen/

Pohorje

Gledalaca: 100

Sudija: Jan Matek

Partizan (prvo poluvreme 4-3-3): Popović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Belić, Mirčetić, Petković - Menig, Jevremović (od 40. Terzić) - Baždar.

Partizan (drugo poluvreme, 4-3-3): Stevanović – Živković, Ilić, Saničanin, Šehović – Pantić, Stjpanović, Natho – Trifunović, Terzić, Aleksić

PESNICA: Poljanec, Celcer, Kolar, Babšek (K), Mulec, Janžekovič, Polanec, Pleteršek, Šlak, Jurić, Goljat. Igrali su još: Fridrih, Draganić


tagovi

Bibars NathoNikola TerzićDanilo PantićIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara