Rišarlison (©Reuters)
Rišarlison (©Reuters)

Rišarlison: Večno ću pamtiti izboren opstanak i invaziju navijača, to su posebni trenuci

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 15:48

Everton je pobedom u pretposlednjem kolu izbegao selidbu u Čempionšip, a Brazilac je postigao izjednačujući gol

Dominik Kalvert Luin šalje loptu u gol Kristal Palasa, a na Gudison parku – havarija. Ni pojedini golovi vredni titule prvaka nisu se tako proslavljali na Ostrvu kao kada je reprezentativac Engleske pogodio za Evertonov opstanak u Premijer ligi.

Uleteli su navijači na teren, popalili dimne bombe, vazduh je treperio i bio plav. Slatkast miris osetio se na Gudisonu. Bio je to miris pobede, spasa. Nadoknadio je Everton dva gola zaostatka, Frenk Lampard maknuo se od oreola gubitnika, a nakon poslednjeg sudijskog zvižduka kompletne tribine sjatile su se na teren. Čist izliv emocija, jer Karamele su se otrgle iz stiska Čempionšipa.

Izabrane vesti

Godina za zaborav, ali tri imena će se i te kako pamtiti. Majkl Kin, Rišarlison i Dominik Kalvert Luin. O njihovim golovima će plavi deo Liverpula raspredati priče, kao što će oni o ulozi navijača.

Invazija navijača, njihov ulazak na teren je nešto što nikada nisam doživeo u karijeri. Taj meč je zaista specijalan. Nikada neću zaboraviti taj trenutak kada navijači utrčavaju na teren”, rekao je Rišarlison.

Posle skoro sedam decenija Everton je mogao da postane član druge divizije, bio bi to jedan od najmračnijih trenutaka u bogatoj istoriji kluba.

Svi su bili zabrinuti zbog situacije i na kraju je svima laknulo kada smo pobedili i izbegli ispadanje. Veoma uzbudljivo. Prošli smo kroz veoma tešku situaciju tokom sezone, bilo je malo mirnih trenutaka i sve što nam preostaje jeste da učimo. Tim poput Evertona više ne sme da se nađe u ovakvoj situaciji”, zaključio je Rišarlison.

Ceo igrački kadar, ali i Frenk Lampard, zahvaljuju se navijačima što im nisu okrenuli leđa.

Navijači su nas izvukli, neverovatno je šta su uradili. Bili su nam potrebni, vukli su igrače, kao što to rade već duže vreme. Propatili su ove godine, jer žele uspeh”, podvukao je Frenk Lampard.


tagovi

EvertonRišarlisonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara