Unai Emeri (©Reuters)
Unai Emeri (©Reuters)

S Viljarealom pobeđuje u Ligi šampiona, a razmišlja o preuzimanju Njukasla

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 00:53

Novac čini čuda. Unai Emeri potvrdio interesovanje Svraka

Kako su prebogati vlasnici preuzeli Njukasl, tako su počele licitacije o igračima koji će pojačati Svrake, ali i treneru koji će naslediti sada već uveliko otpuštenog Stiva Brusa.

Kao najnovije ime na listi stratega našao se Viljarealov Unai Emeri, koji je posle pobede svog tima u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa (2:0) potvrdio da postoji interesovanje engleskog kluba i najavio da će, u slučaju da kontakt bude uspostavljen, razgovarati sa čelnicima Žute podmornice o daljim koracima.

Izabrane vesti

Prilično interesantna izjava, imajući u vidu da aktuelni osvajač Lige Evrope ima odličnu priliku da se nađe u osmini finala Lige šampiona, dok je za Njukasl veliko pitanje hoće li uopšte uspeti da izbori ostanak u Premijer ligi do kraja sezone.

"Ne otvaram ili zatvaram vrata bilo čemu. Jedino želim da se držim van čitave buke. Postoji interesovanje, ali nemam više informacija, niti sam dobio ponudu. Koncentrisan sam na Viljareal i, u principu, nisam razmišljao o bilo čemu drugom", izjavio je Emeri za špansku televiziju Movistar+.

Nije se zaustavio samo na tome...

"Nisam rekao 'ne' tom interesovanju. Ako ponuda stigne, razgovaranju sa rukovodstvom Viljareala. Poštovaću ekipu i klub i prvo se konsultovati. Odluka može da ide u dva smera. Zahvalan sam Viljarealu, predsedniku Fernandu Roigu sam rekao da postoji interesovanje, ali još ne i konkretna ponuda. Prvi kom je neprijatno zbog cele situacije sam ja", istakao je Španac.

Unai Emeri je već radio na Ostrvu, pošto je pre dolaska u Viljareal leta 2020. vodio Arsenal od maja 2018. do novembra 2019. Ubrzo po njegovom dolasku ekipa je vezala 11 pobeda, a potom i 22 utakmice bez poraza. Zbog slabijih rezultata u finišu sezone nije, ipak, uspela da se domogne mesta u Ligi šampiona, a Tobdžije su poražene i u finalu Lige Evrope od gradskog rivala Čelsija.

S Viljarealom je prošle sezone uspeo da dođe do svog četvrtog - i za trenere rekordnog - trijumfa u drugom po jačini UEFA takmičenju, ali ove sezone uprkos dobrim rezultatima u Ligi šampiona (sedam bodova iz četiri utakmice, kao Mančester junajted, odnosno dva više od Atalante, a četiri od Jang Bojsa) Žuta podmornica igra ispod očekivanja u Primeri, gde je trenutno na tek 13. mestu sa 12 bodova iz 11 mečeva.

I pored toga, Viljareal je trenutno rezultatski mnogo uspešniji od Njukasla, ali videćemo kako će se razviljati ova situacija. Po informacijama novinara Skaj sporta, Kejta Daunija, pregovori su zakazani za sredu, a Svrake su uverene da bi do subote i utakmice sa Brajtonom Unai Emeri već mogao da bude njihov trener.

Za to bi engleski klub morao da plati Viljarealu obeštećenje koje iznosi 6.000.000 evra.


tagovi

Unai EmeriNjukaslViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara