Foto: MN Press
Foto: MN Press

Saki o promašaju Sake: I ja sam napravio sličan izbor protiv Zvezde, a onda je prišao Rajkard...

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 11:47

„Neki od velikih engleskih igrača mogli da uzmu loptu i izvedu penal pre Sake. Ali - nisu“

Čuven je meč Crvene zvezde i Milana iz 1988. godine. Magla u Beogradu, penal-rulet. Mnogo misterija, mnogo priča. Neretko se toga sete učesnici iz oba tima. A sada je to uradio čuveni Arigo Saki, tada trener Rosonera.

Povod - finale Evropskog prvenstva. Koje je takođe rešeno s bele tačke.

Izabrane vesti

Bukajo Saka promašio je ključni penal u seriji i tako je Italija postala prvak Evrope. Mnogi su posle uprli prstom ka njemu, ali i ka Geretu Sautgejtu.

Saki se prisetio zato meča protiv Crvene zvezde kada je napravio istu grešku, koju je kasnije, prema njegovim rečima, ispravio Frenk Rajkard.

"I ja sam napravio takav izbor. U Beogradu, protiv Crvene zvezde. Kao petog šutera penala, u dramatičnom meču u kom je Donadoni rizikovao život, odabrao sam Kapelinija koji je imao verovatno 17 godina u tom momentu. Potom mi je Frenk Rajkard prišao i rekao mi: ´Dete se trese. Mogu li ja da izvedem penal? Rekao sam mu da je verovatno tako bolje. A, ovde su neki od velikih engleskih igrača mogli da uzmu loptu i izvedu penal pre Sake. Ali - nisu. Posle toga je lako stati i upirati prstom u nekoga", rekao je Arigo Saki.

Podsećamo i na reči Vladimira Cvetkovića iz intervjua koji je dao za naš portal početkom ove godine.

"Njihov direktor, mislim da se Taveđeo zove, nedavno je izjavio veliku, baš veliku glupost. On je dao izjavu da je Milan zahvaljujući njemu prevario Crvenu zvezdu. Navodno, Rajkard je šutirao peti penal umesto nekog klinca. To je nemoguće, jer samo sudije znaju ko treba i kada da šutira. Njima se dostavlja spisak petorice igrača. Dakle, nemoguće je da je prevario sudiju. Dalje, mogao je na kraju Rajkard da promaši, iako smo mi šutirali jako slabo. On je malo sve to izmislio, malo slagao...", rekao je Cvetković.


tagovi

Arigo SakiFrank Rajkard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara