Momenat kada Karim Benzema postiže gol (©Reuters)
Momenat kada Karim Benzema postiže gol (©Reuters)

Šampion obezglavljen! Benzemin volej razbio kukavički Atletiko, Kurtoa zaključao vrata, Jović opravdao minute (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.12.21. | 22:55

Srpski reprezentativac bio jedan od ključnih učesnika u akciji kod drugog gola, Vinisijus Žunior sa dve asistencije potvrdio kvalitet

Neka se tamo u maju na tabeli poređa ko kako želi, Real Madrid se kao svim silama ustremio ka 35. šampionskoj kruni i teško da neko na tom putu može da ga zaustavi! Madrilenjo je imao svojih blistavih momenata, ali Blankosi su se svojski potrudili da Atletiko Madrid ni večeras ne izgleda kao tim dostojan titule. Kukavički početak Dijega Simeonea brzo je došao na naplatu, Atletiko je mahom imao sporednu ulogu i zbog toga je surovo poražen na stadionu Santjago Bernabeu - 2:0 (1:0).

Bilo je neizvesnosti oko toga da li će Karim Benzema moći da istrči na teren večeras jer se danima unazad govori o povredi sa kojom je igrao protiv Sosijedada, no pravim fudbalskim majstorima dovoljno je tako malo da pokažu kako su satkani od najfinijeg materijala. Benzema je odigrao poluvreme posle čega ga je odmenio Luka Jović, a sve što je imao francuski centarfor "rekao" je već posle 16 minuta kada je na semaforu pisalo 1:0! Odavno je završena era Kristijana Ronalda u Madridu, ali Benzema nije mnogo tugovao jer je pronašao svog idealnog partnera za terorisanje protivnika - Vinisijusa Žuniora. Ukupno pet golova namestili su jedan drugom i nijedan drugi tandem nije toliko dobro sarađivao u kompletnoj Primeri, pa je sasvim logično bilo da njihova kombinacija bude nerešiva za odbranu Rohiblankosa! Vini je pogodio tačno mesto gde je Benzema želeo loptu, a onda je na teren prosuo delić svoje golgeterske magije pošto je iz prvog dodira raspalio iz voleja i našao prostor da matira nemoćnog Jana Oblaka!

Izabrane vesti

Benzemi je Atletiko postao redovna mušterija. Tri gola u poslednja četiri gradska derbija, jedan manje u prethodna 34 sudara ovih klubova. Ali, nije mogao duže od poluvremena. Nije ni morao, jer je Luka Jović apsolutno opravdao minute. Dobija srpski reprezentativac ogromno poverenje od Karla Anćelotija koji očigledno zna kako da mu priđe i izvuče ono što Zinedin Zidan nije mogao, želeo ili nije imao dovoljno strpljenja. Jović se nije upisao u listu strelaca, ali su njegove zasluge za drugi gol velike. Na petoparcu je okrenuo Žofrija Kondogbiju posle dodavanja Luke Modrića, podelio dodavanje ka Vinisijusu na stranu, a onda gledao kako Brazilac pronalazi Marka Asensija koji lukavo pogađa suprotan ugao Oblakovog gola i definitivno rešava dilemu kome idu tri boda. Asensio je odlično reagovao, a Vinisijus sve više deluje kao neko ko bi ovakve lopte mogao da deli i bez gledanja.

Jović je održao visok nivo i protivničku odbranu konstantno držao na žeravici, tako da se Benzemin izostanak u nastavku praktično nije ni osetio. Konstantno je utrčavao u prostor, tražio loptu i bio opasan po Atletiko, imao nekoliko dobrih okršaja sa Felipeom, okušao sreću nekoliko puta, ali nije bio precizan. Mogao je svoje veče da ulepša sa još jednim učestvovanjem u akciji za gol, ali je njegovo proigravanje za Ferlana Mendija završilo neuspelim pokušajem asistencije za Vinisijusa koji je ostao nekoliko centimetara kratak. Svakako, Jović može da bude zadovoljan onim što je uradio večeras.

Real je derbi odigrao zrelije, pametnije i očigledno sa više elana. Očigledno je da se brzo pokajao Čolo Simeone zbog postave koju je poslao na teren, toliko da je do 67. minuta izvršio svih pet izmena. Pomalo kukavički, povučeno, mada je verovatno to sve posledica izostanka Stefana Savića i Hozea Marije Himeneza u odbrani, te Luisa Suareza u napadu. Morao je da bude dodatno oprezniji Simeone, samo što definitivno nije pogodio sa timom. Suarez je zaigrao u završnih pola časa, Toma Lemar je pomalo iznenađujuće počeo derbi sa klupe, ali je već na poluvremenu istrčao na teren zajedno sa Žoaom Feliksom i tek tada je Atletiko dobio na kvalitetu u završnoj trećini.

Prvo poluvreme Atletiko je odigrao pasivno, napadao je isključivo iz prekida i jedinu pravu šansu imao je preko Antoana Grizmana posle direktno udarca i slobodnjaka. Francuz se pre i posle toga nije video, zato je tako brzo napustio teren. Gosti jesu više napadali i bili opasniji u nastavku, ali im je sve planove osujetio Tibo Kurtoa. Čuda je pravio belgijski golman večeras i “skidao“ sve pokušaje protivnika, pa je meč završio sa čak pet intervencija. Jednostavno, bio je nepremostiva prepreka za Kunju, Feliksa i Lemara koji su pokušavali da učine derbi neizvesnijim, samo je Kurtoa bio rešen da upiše savršenu partiju i obeshrabri protivnika što mu je i uspelo.

Anćeloti je odneo i taktičku i rezultatsku pobedu. Sve izmene bile su savršeno plasirane i pre svega korisne što je Realu dalo mogućnost da čeka novu grešku rivala, te slavi ubedljivije. Čolo je previše razmišljao i kombinovao što mu se obilo o glavu. Real sada ima velikih 13 bodova više u odnosu na Atletiko i mirno more pred sobom.

Ko u ovom trenutku uopšte može da bude Realova konkurencija za španski tron? Branilac titule nije ni blizu prošlogodišnje forme uprkos povratku Antoana Grizmana, Barselona je u potpunom rasulu, a zaista je nerealno očekivati da bi gradski rivali iz Sevilje mogli da zadrže trenutni nivo do kraja prvenstva. No, da uživamo u onom što nam predstoji...

PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Majorka - Selta 0:0

Subota

Espanjol - Levante 4:3 (1:2)

/Darder 6, De Tomas 49, Puado 60, 76 - De Frutos 11, Son 26, Morales 57/

Alaves – Hetafe 1:1 (0:1)

/Hoselu 86 – Unal 20/

Valensija – Elče 2:1 (1:0)

/Guedes 23, Pićini 86 – Boje 75/

Bilbao – Sevilja 0:1 (0:1)

/Dilejni 38/

Nedelja

Viljareal - Rajo Valjekano 2:0 (2:0)

/Mandi 32, Moreno 36/

Osasuna - Barselona 2:2 (1:1)

/Garsija 14, Avila 86 – Niko 12, Abde 49/

Betis - Sosijedad 4:0 (1:0)

/Moreno 14, 79, Huanmi 57, Fekir 67/

Real Madrid - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Benzema 16, Asensio 57/

Ponedeljak

21.00: (2,65) Kadiz (3,05) Granada (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Karim BenzemaLuka JovićVinisijus ŽuniorMarko AsensioAntoan GrizmanŽoao FeliksLuis SuarezToma LemarAtletiko MadridReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara