Stefan Šapić (©Starsport)
Stefan Šapić (©Starsport)

Šapić otišao sa Brda: Čukaričkom od Torpeda oko 600.000 za dvojicu defanzivca, ovog leta prihod od 3.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 10:50

Posle Bojana Roganovića...

Prvo Bojan Roganović, odmah za njim i Stefan Šapić. Posle punih 13 godina u belom dresu, od kojih pet u prvom timu, 203 centimetara visoki štoper napustio je Banovo brdo i razdužio opremu Čukaričkog. Kako saznaje Mozzart Sport, karijeru će nastaviti u Rusiji, u moskovskom Torpedu, u koji je samo dva dana ranije otišao i Čukin levi bek Roganović. Obojica su potpisali ugovore na tri godine.

Sve skupa, Brđani će na ta dva transfera zaraditi oko 600.000 evra, a ostaće im i 10 odsto od naredne Roganovićeve prodaje i još neki procenat od Šapićeve. U ovom drugom slučaju, uprava Čukaričkog je htela da mu se zahvali za deceniju koju je dao klubu, pa ga je pustila da se naplati za skoro pa simbolično obeštećenje.

Izabrane vesti

Bez obzira, vrlo dobri poslovi za Čuku, prvenstveno zato što je Roganović doveden prošle godine iz OFK Titograda za svega 10.000, a otišao je za blizu 400.000. Šapić vredi verovatno više, ali je klub želeo da mu izađe u susret, a njegov odlazak se svakako neće osetiti toliko na terenu s obzirom da ove sezone u iščekivanju transfera nije odigrao ni minut. U ranijim sezonama Šapić je bio zakucan u startnih 11, a kada je Marko Docić bio povređen nosio je i kapitensku traku. Svojevremeno ga je pratio i Salcburg, ali čak i sa dobrom brzinom za dvometraša, nije to ta hitrina koju traži austrijski šampion. Stoga na kraju – Torpedo.

Sa ova dva transfera Čukarički je probio granicu od 3.000.000 evra zarađena ovog leta, jer još 1. jula je u moskovsku Lokomotivu otišao i napadač Marko Rakonjac u poslu teškom 2.500.000.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Stefan ŠapićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara