Mihailo Ristić (Reuters)
Mihailo Ristić (Reuters)

Selta ne mora da plati još 1.500.000 evra za Ristića

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.04.24. | 12:10

Benfika ostaje bez planirane zarade

U poslednjim satima prelaznog roka prošlog leta, Mihailo Ristić je prešao iz Benfike u Seltu za 1.500.000 evra. Uz dogovor da klub iz Viga još toliku sumu isplati Portugalcima na kraju ove sezone ako Srbin odigra 20 mečeva u zvaničnim takmičenjima. Zasad je igrao na samo 14 i deluje da će Selta da uštedi 1.500.000 evra, piše španski Eldesmarke.

Pomenuta suma će dobro doći španskom klubu da isplati obeštećenje nedavno smenjenom treneru Rafi Benitezu i njegovim saradanicima koje iznosi oko 1.000.000 evra.

Izabrane vesti

Benitez je letos tražio od kluba da mu dovede levog beka i prvo je odbio ideju o dovođenju Ristića kada mu je Srbin ponuđen sredinom avgusta. Ali kako Selta nije uspela da nađe neko bolje rešenje, Ristić je ipak potpisao poslednjeg dana pijace.

Međutim, nije se baš naigrao, a imao je i probleme sa povredama. Od 11 mečeva u Primeri, na dva je igrao manje od pola sata pa oni ne ulaze u konačnu računicu dogovora sa Benfikom. Da bi se aktivirala klauzula o dodatnih 1.500.000 evra, Ristić mora do kraja sezone da odigra svaki meč za Seltu što je malo verovatno.

Ugovor sa klubom iz Galicije ga veže još dve godine ali s obzirom na minutažu i ulogu u timu bi na leto mogao opet da promeni sredinu.


tagovi

Mihailo Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara