Radost fudbalera Slovackog (Reuters)
Radost fudbalera Slovackog (Reuters)

Sjajne vesti za Partizan iz Francuske, Slovacko šokiralo Nicu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 22:59

Crno-belima bi i bod u Francuskoj mogao biti dovoljan za prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala

Prelepo veče za Partizan je večeras dodatno ulepšala vest iz Francuske.

Češki autsajder Slovacko je šokirao Nicu u gostima, preokretom došao do pobede od 2:1 i olakšao crno-belima put do prvog mesta.

Izabrane vesti

Partizan je sada ubedljivi lider grupe sa tri boda više od Nice i po četiri Kelna i Slovackog. Ako u narednom kolu ostane neporažen na gostovanju Francuzma, biće u idealnoj situaciji pred poslednje kolo i meč sa Slovackim u Humskoj. Prolaz je na tacni, prvo mesto jako blizu… U najtežoj grupi Lige konferencije!

Iako sastavljena od zvučnih imena evropskih i francuskog fudbala, Nica ove sezone igra ispod očekivanja i večeras je opet razočarala navijače. Ni pobeda nad Partizanom u narednom kolu joj je ne garantuje prolaz jer u poslednjem kolu gostuje Kelnu.

Očekivano, Nica je večeras izvela najjači tim koji je imala na raspolaganju. Nema Lusijan Favr mnogo kredita i poverenja da kalkuliše i eksperimentiše jer mu je svaka utakmica bitna za dalji staž na klupi francuskog kluba. A posle večerašnjeg meča, opet će se pričati o otkazu švajcarskom stručnjaku... Mogao bi baš protiv Partizana da igra za ostanak na klupi Nice.

Iako je Nica mnogo kvalitetniji tim od Slovackog, nije to uspela da pretoči u rezultat. A mogla je…

Povela je uz priličnu dozu sreće jer je u 14. minutu Daniček nespretnom intervencijom zatresao sopstvenu mrežu posle Diopovog šuta iskosa.

Tražila je Nica drugi gol, stvarala šanse ali nije joj se dalo da dođe do njega u prvom poluvremenu. Tiram je pogodio stativu, a golman gostiju Nguen briljirao kod šuteva Pepea, Lotombe, Delora i pokazao se u mnogo boljem svetlu nego pre sedam dana. Ispostavilo se da je udahnuo život svom timu.

Nastavio je iskusni Čeh sa bravurama i u drugom poluvremenu kada je osujetio pokušaje Delora i Pepea a onda su se probudili i njegovi saigrači iz napada. Počeo je i Kasper Šmajhel da “zarađuje platu”, odbranio dva dobra pokušaja gostiju, a onda je usledio prvi udarac za domaće. Zbog povrede izašao najzaslužniji za prvi gol Sofijan Diop.

Osetili su gosti pasivnost kod igrača Nice i krenuli napred. Tomic je prvi probio led i izjednačio u 75. minutu, potom je iskjljučen Todibo a potpuni nokaut Francuzima je servirao Rajnberk golom iz slobodnjaka u 86. minutu. 

Slovacko je ostao u igri za plasman dalje, a Nica je sada pod velikim pritiskom uoči dolaska Partizana.

LIGA KONFERENCIJE, GRUPA D

4. kolo

Partizan - Keln 2:0 (1:0)

/Dijabate 15, Rikardo 52/

Nica - Slovacko 1:2 (1:0)

/Diop 14 - Tomic 75, Rajnberk 86/



tagovi

Slovacko

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara