©Reuters
©Reuters

Slavija bez premca u Češkoj, posle pobede u praškom derbiju može da stavi šampanjac na hlađenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 20:36

Crveno-beli bez poraza u velikom derbiju na 13 uzastopnih utakmica, u prvenstvu nanizali 38 mečeva bez neuspeha

Druga su dimenzija poslednjih godina Slavija i Sparta. Ljuti rivali češkog fudbala susreli su se u okviru 26. kola elitnog ranga, a u 298. derbiju Praga Slavija je upisala 93. trijumf (2:0). Sa ovim trijumfom ekipa Jindriha Trpišovskog stekla je 17 bodova prednost u odnosu na gradskog rivala, koji i sa dve utakmice manje više ne može da ugrozi lidera.

Podigli su fudbaleri Sparte formu u poslednje vreme, praški derbi dočekali su posle jednog remija u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima, slavili su u preostalih sedam. Ipak, u velikom derbiju su ispucali svu municiju u prvih pola sata, do kraja gotovo da nisu uspevali ozbiljnije da priprete rivalu, koji je stvorio dve ozbiljne šanse, pretvorio ih u golove u upisao tri boda.

Izabrane vesti

Silovitu su puleni Pavela Vrbe otvorili utakmicu, već u šestom minutu se talentovani Adam Hložek našao sam pred golom Slavije, ali je Ondrej Kolar odlično intervenisao. Na novom ispitu je golman domaćina bio samo četiri minuta kasnije, Ladislav Krejči Mlađi se izborio za udarac u kaznenom prostoru rivala, ali je tukao po sredini, pa je Kolar upisao još jednu odbranu. Samo 60 sekundi kasnije nova šansa za Spartu, centaršut bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Plavšića, odlično je skočio Hložek, ali je glavom tukao pored gola rivala. Nastavili su se napadi Sparte, ali je Kolar bio izuzetno raspoložen, pa je u 26. minutu odbranio i pokušaj Davida Hanckoa.

Od tog trenutka Sparta je počela da ostaje bez goriva, da bi u samom finišu prvog poluvremena usledio hladan tuš. Kazna za brojne neiskorišćene prilike stigla je u 45. minutu, Tomaš Holeš je tukao sa ivice kaznenog prostora i preciznim udarcem matirao Florina Nicu. Idealan trenutak za postizanje pogotka. Krenula je Sparta silovito i na startu drugog dela, ali je još brže ostala bez snage. Slavija se dobro branila i čekala svoju šansu, a malo je nedostajalo da u 68. minutu stigne do prednosti. Ipak, Nica je uspeo da odbrani pokušaj Ondreja Lingra sa ivice šesnaesterca i zadrži svoju ekipu u igri. U 81. minutu je bio nemoćan. Stanislav Tecl je došao do lopte na ivici peterca, uspeo je da je sačuva pored dvojice igrača Sparte, okrene se i pošalje neodranjiv projektil u bliži ugao za 2:0. Sve je od tog trenutka postalo jasno, Slavija može da stavi šampanjac na hlađenje.

ČEŠKA 1 - 26. KOLO

Petak

Pardubice - Bohemijans 0:2 (0:1)

Subota

Jablonec - Zlin 3:1 (0:0)

Karvina - Plzenj 1:1 (1:0)

Pribram - Sigma 0:2 (0:0)

Ostrava - Opava 3:0 (2:0)

Slovačko - Liberec 1:0 (0:0)

Nedelja

Češke Buđejovice - Brno 0:2 (0:0)

Teplice - Mlada Boleslava 1:3 (1:1)

Slavija - Sparta 2:0 (1:0)

/Holeš 45, Tecl 81/



tagovi

Slavija PragSparta PragČeška 1Srđan Plavšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara