Stadion Zrinjskog pred utakmicu sa AZ-om (©Facebook/Zrinjski Mostar)
Stadion Zrinjskog pred utakmicu sa AZ-om (©Facebook/Zrinjski Mostar)

Sloga u Mostaru juri najveći uspeh u istoriji

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.24. | 11:04

Kup Bosne i Hercegovine: Zrinjski favorit danas (18.00) na svom terenu protiv Doboilija u revanšu polufinale.a U prvom meču u Modriči mreže se nisu zatresle

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Pošto je Borac u dvomeču bio bolji od Širokog Brijega i plasirao se u finale Kupa Bosne i Hercegovine, večeras (18.00) će biti poznat i drugi učesnik borbe u najmasovnijem takmičenju BiH. U Mostaru će snage odmeriti Zrinjski i Sloga, a u prvom meču u Modriči bilo je (0:0).

Izabrane vesti

ZRINJSKI – SLOGA (18.00)

Igranje Evrope Zrinjskog je, verovatno, koštalo šampionske titule. Dok su Plemići kaskali u prvenstvu zbog gustog rasporeda, Borac je stekao kapitalnu bodovnu prednost koju će, čini se, teško ispustiti.

Međutim, u taboru Zrinjskog nisu se predali. Sedam bodova nije nedostižna prednost bez obzira što će biti jako teško, ali Plemići imaju šanse da se domognu pehara u Kupu, ako u prvenstvu ne uspeju. Zrinjski je branilac titule i u ovoj sezoni ima najviše ambicije. Na pragu su ulaska u finale, jer imaju dobar rezultat iz prvog meča. U Modriči su remizirali sa Slogom (0:0), te tako sebi napravili lepu uvertiru pred revanš. U rasponu od 17 dana ove dve ekipe će odigrati tri susreta, budući da će i za vikend odmeriti snage u prvenstvu.

Mislim da kad se vidimo, grlićemo se koliko smo se puta sreli", simpatično je rekao u najavi utakmice crnogorski strateg Željko Petrović dodavši:

"Zahtevna utakmica. Sloga igra tvrdo čitave godine, sa pet u odbrani, četiri u sredini i jedan špic. Naravno, njima fali možda i najbolji igrač Vidić. Mi ćemo da odlučimo sa kojim ćemo rosterom nastupiti. Moramo da ubacimo sveže igrače, koji treba da daju gas, da ne upotrebljavam reč 'oranje'. Sloga igra jednu zatvorenu formaciju, traže iz prekida, kornera jer imaju visoke igrače. Teška utakmica, ali mi smo domaćini, mi smo Zrinjski i želimo u finale i odbranimo Kup kako i dolikuje ovom klubu", jasan je trener Zrinjskog.

Sloga igra sezonu iz snova. Visoko je pozicionirani na tabeli u prvenstvu, a imaju priliku da po prvi put u istoriji zaigra u finalu Kupa. Bio bi to zaista fantastičan rezultat za ovaj klub, ali kako god se sezona završila u Doboju je moraju smatrati uspešnom. Pogotovo Sloga dobro igra kod kuće, dok i na strani važe za jako nezgodnog i tvrdog protivnika.

Posložio je trener Vlado Jagodić ekipu po svom ukusu, pa sada sve ekipe sa strepnjom idu na megdan Dobojlijama. Svestan je i trener Jagodić činjenice da je ovaj meč od velike važnosti i može ispisati istoriju kluba, stoga upumpava optimizam u igrače.

"Velika utakmica. Protivnik je nosilac duple krune. Zadovoljstvo mi je najavljivati polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, malo ko je očekivao tako nešto. Nama je ovo veoma značajno", rekao je pred put u Mostar Vlado Jagodić i nastavio:

"Prva utakmica pokazuje da smo ravnopravan protivnik. Verujem u igrače, imaju moje poverenje i sve će učiniti kako ne bi propustili šansu koja se ukazuje. Niko ne može da tvrdi da može pobediti Zrinjski u Mostaru, ali tri utakmice koje smo igrali s njima su bile u egalu. Tu gajim optimizam", navodi trener tima iz Doboja.

U tri meča koliko su odigrali ove sezone, Zrinjski je slavio u prvom 2:0, dok su naredna dva okončana bez pobednika.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

KUP BOSNE I HERCEGOVINE – POLUFINALE (REVANŠI)

Utorak

Borac Banjaluka – Široki Brijeg 2:1 (0:0), prvi meč: 3:1

/Ficović 77, Hrelja 87 – Matić 59/

Sreda

18.00: Zrinjski – Sloga Doboj, prvi meč: 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

ZrinjskiSloga DobojBosna i Hercegovina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara