Mihal Papadopulos, napadač i kapiten Karvine (©Shutterstock)
Mihal Papadopulos, napadač i kapiten Karvine (©Shutterstock)

Slovačko se sveti Papadopulosu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 13:24

Iskusni napadač će kao kapiten da predvodi Karvinu u osmini finala Kupa Češke u petak od 17 časova

Rasparčana je osmina finala Kupa Češke na nekoliko delova. Četiri četvrtfinalista (Spartu, Hradec Kralove, Mladu Boleslav i Bohemijans) dobili smo krajem oktobra, jednog (Jablonec) u četvrtak, a ovog petka na programu je još jedan meč. Od 17 časova sastaće se prvoligaši Slovačko i Karvina.

Zanimljivo, oni su odmerili snage i prošle nedelje. Tada je Karvina, kao domaćin, izvukla bod u 81. minutu golom Marka Tulija za 2:2. Prethodno je Slovačko preokrenuo sa 1:0 na 1:2.

Izabrane vesti

17.00: (1,28) Slovačko (5,30) Karvina (9,00)

Tako je zaustavljena serija Slovačka od sedam pobeda u svim takmičenjima. Šest u prvenstvu i jedan u Kupu Češke. Ujedno, Karvina je prekinula seriju od tri poraza.

Razlika među ova dva tima na tabeli češkog šampionata je ogromna, čak 27 bodova. Slovačko ih je iz 14 kola sakupio 32, Karvina iz 12 samo pet i deluje da će teško da izbori opstanak.

Zeleni u prvenstvu još nemaju nijednu pobedu, ali za većinu neuspeha su krivi kadrovski problemi.

Očekujem dobar meč. Čak i da se ne igra Kup, mi bismo svakako odigrali neki pripremni meč, posle zdravstvenih problema koji su ekipu izbacili iz ritma. Više ne moramo da igramo sa omladincima ili B timom, imamo na raspolaganju veliki broj fudbalera i želimo da ih vidimo u akciji. Petorica onih koji nisu zaigrali u prvenstvu za vikend sada će da dobiju šansu“, kazao je trener Karvine Bohumil Panik.

Karvina nikada nije igrala u finalu Kupa Češke, za razliku od Slovačkog koji je u duelu za trofej poražen dva puta. U maju 2005 izgubio je od Banik Ostrave sa 2:1, a četiri godine kasnije i od Teplica sa 1:0. Zanimljivo, na tom meču je jedini gol postigao Mihal Papadopulos, sadašnji kapiten Karvine i nekadašnji špic Arsenala, Bajer Leverkuzena, Herenvena i Rostova. Papadopulos je inače bio strelac vodećeg gola prošlog vikenda protiv Slovačka.

KUP ČEŠKE – OSMINA FINALA

Bohemijans – Jihlava 1:0 (0:0)

Mlada Boleslav – Plzen 2:0 (0:0)

Ostrava – Hradec Kralova 1:2 (0:1)

Teplice – Sparta Prag 0:2 (0:2)

Jablonec – Varnsdorf 4:0 (2:0)

Petak

17.00: (1,28) Slovačko (5,30) Karvina (9,00)

23. novembra

Češke Budejovice – Sigma Olomuc

15. decembra

Slavija Prag – Zlin

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Češka 1SlovačkoKarvina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara