Trenutak kada je Aleksandre Ukiđa probao da odigra petom (©Twitter)
Trenutak kada je Aleksandre Ukiđa probao da odigra petom (©Twitter)

Slučaj golmana Ukiđe: Probao da igra petom, ispao smešan, pa se naljutio na trenera (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.04.24. | 11:26

Očajna atmosfera u Mecu u najgorem mogućem trenutku, dok se ekipa bori za opstanak, a ide na noge najvećem hitu Lige 1 Brestu (nedelja, 13)

Poraz Meca od Monaka (2:5) u prošlom kolu nije toliko iznenađenje, ali uzrokovao je da u svlačionici tog tima popucaju ionako nategnuti odnosi između igrača i trenera Lasla Bolonjija. Najveći je problem nastao između rumunskog trenera i prvog golmana Meca Aleksandrea Ukiđe, pa navijače najviše zanima da li će 35-godišnjak morati da se preseli na klupu za meč sa Brestom (nedelja, 13).

Mec je u zoni ispadanja, 17. je sa 23 poena. I dalje nije ništa izgubljeno, 16-plasirani Lorijan i pozicija koja vodi u plej-aut je udaljena tri boda, dok 15-plasirani Nant je na +5. Mec u preostalih sedam kola još može da ih stigne.

Izabrane vesti

Međutim, nema onoga kome je bordo dres drag, a da ga nije zaboleo način na koji je Monako prošlog vikenda pobedio na Sen Simforijenu. Već posle 16 minuta je vodio sa 3:0, brzo je postalo jasno da će odneti kući bodove.

Naravno, Bolonji je bio besan zbog očajnog početka meča, ništa nije išlo onako kako je planirao. Ipak, teško da ga je išta razljutilo kao suluda odluka Ukiđe u 76. minutu da proba atraktivno, petom, da doda loptu svom saigraču. Pročitao je njegovu nameru Florijan Balogun, presekao mu loptu i poslao je u mrežu za 4:0.


13.00: (1,55) Brest (3,80) Mec (7,00)


Posle tog gola navijači Meca su počeli da zvižde fudbalerima i da im skandiraju da im je mesto u Ligi 2. Velika blamaža posle koje nikome u gradu nedaleko od granice sa Luksemburgom nije bilo prijatno.

Bolonji je posle meča u svlačionici žestoko kritikovao ekipu, a sa pojedincima za koje je smatrao da su bili najveći krivci za poraz obavio je seriju sastanaka „oči u oči“. Među njima je bio i Ukiđa, ali po svoj prilici taj razgovor nije bio prijatan.

Jer, samo dan posle utakmice sa Monakom golman koji je od 2018. godine u Mecu je dodatno rasplamsao vatru. Na svom Instagram nalogu je Ukiđa objavio snimak na kojem se objašnjava kako se ekipa timski brani, uz obrazlženje da je taktika za igrače, a ne za trenere. Iskusni golman je uz taj snimak napisao i nedovršenu rečenicu: „Da razmišljate o tome gospodine…“.

Naravno, svi su znali da je poruka poslata Bolonjiju. Iako je vrlo brzo skinuta sa Instagrama, bilo je prekasno. Rukovodstvo kluba je pozvalo Ukiđu na sastanak sa sportskim direktorom Pjerom Dreosijem. Posle toga je saopšteno da je „sankcionisan u skladu sa klupskim internim pravilnikom“.

Ukiđa je se našao na spisku igrača koji su otputovali u Brest na meč 28. kola Lige 1. U ovom trenutku samo Bolonji zna da li će se naći u timu ili će ostati na klupi.

Ipak, da stvari u Mecu nikako nisu dobre naslućuje se i po izjavi desnog beka Kevina van den Kerhofa pred današnju utakmicu.

Trener je taj koji zadaje zadatke, a mi slagali se ili ne moramo da poštujemo to. Kada se mi igrači oko nečega ne slažemo, pričamo među sobom. I mi pravimo svoj izbor. Imamo trenera, stručni štab i ako ne ide sve po planu preuzimamo stvar u svoje ruke. Slušamo instrukcije sa klupe, ali ako to loše izgleda na terenu sami se dogovaramo da promenimo stvari“, priznao je 28-godišnji Alžirac, Ukiđin saigrač i iz nacionalnog tima.


------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


Bolonji ima 71 godinu, a trenerskim poslom se bavi punih 30 godina. Vodio je Nansi, reprezentaciju Rumunije, Sporting iz Lisabona, Ren, Monako, Al Džaziru, Standard Lijež, Al Vahdu, Lans, PAOK, Al Kor, Al Itihad iz Džede, Antverpen, Gent i Panatinatinaikos. U Mecu je od 2022. godine.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


FRANCUSKA 1 - 28. KOLO

Petak

Lil - Marselj 3:1 (0:0)

/Dejvid 54pen, Kabela 71, Gudmundson 84 – Ismaili 81/

Subota

Lans - Avr 1:1

/Frankovski 58 - Sabi 78 pen/

PSŽ - Klermon 1:1 (0:1)

/Ramos 85 - Kejta 32/

Nedelja

13.00: (1,55) Brest (3,80) Mec (7,00)

15.00: (1,90) Monpelje (3,70) Lorijan (4,40)

15.00: (2,55) Rems (3,40) Nica (2,95)

15.00: (2,15) Tuluz (3,50) Strazbur (3,60)

17.05: (1,85) Monako (3,70) Ren (4,70)

20.45: (3,20) Nant (3,30) Lion (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MecBrestLiga 1Francuska Liga 1Laslo Bolonji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara