Nuno Santos (©Reuters)
Nuno Santos (©Reuters)

Sporting odbija da preda krunu: Evrogol Inasija i Sarabijin mat u dva poteza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.04.22. | 23:33

Aktuelni šampion prebacio loptu u Portovo dvorište - 3:1

Funkcionisao je Sporting protekle sezone kao švajcarski sat, stavio je tačku na duopol Porta i Benfike i bezmalo posle dve decenije doneo malo radosti navijačima osvajanjem titule. Superioran je bio spram najvećih rivala, koji su se davili u sopstevim glupostima i pumpali samopouzdanje Amorimovom timu, ove sezone moraće da prolije krv kako se u Primeiri stvari ne bi vratile na staro.

Zaseo je Porto čelo i uspešno odbija svaki nalet Sportinga, koji se neće tako lako odreći krune. Ušli su lisabonski Lavovi u seriju, obaraju sve pred sobom i konstantno vrše pritisak. Trijumfom nad Tondelom prebacili su loptu u Portovo dvorište, prišli su lideru na tri boda zaostatka i koliko večeras bi potpisali da u derbi na Dragau uđu sa tim zaostatkom - 3:1 (2:0).

Izabrane vesti

Biće lisabonski Sporting na toj razdaljini makar do sutra, kada Konseisaovu četu očekuje duel sa Gimaraisom posle koga bi mogli da dupliraju bodovnu prednost i vrate korak unazad jedinog protivkandidata za šampionsko zvanje. Evidento je da Sportingu prija što je završio sa evropskim izazovima, resetovao se i podesio glavu za prvenstvenu trku, a kada mu je fokus isključivo na njoj, onda je terminat. Makar za “male” utakmice.

Vratio se sastav Rubena Amorima u prošlogodišnji mod, nemilosrdan je protiv timova iz donjeg doma. Napad je profukcionisao i to omogućava aktuelnom šampionu da diše punom plućima. Još kada odbrana ne bi svako malo zakazala... Uhvatio je Sporting na krivoj nozi Tondelu, izvršio je blickrig u prvom poluvrmenu i trasirao put ka petoj vezanoj pobedi u Primeiri. Idealno je lopta sela na nogu štoperu Inasio, zategao je iz punog trka i pocepao mrežu.

U šoku je bio domaćin, nije znao šta ga je snašlo. Nije se Tondela nadala bombi mladog portugalskog defanzivca, iako je i ranije ove godine umeo da poklopi loptu. Ili bar ne da će tako jeftino omogućiti Sportingu da načini prvi korak ka onome po šta je došao. Evrogol Inasija bio je poziv ostatku tima da se razigra, bude lakši na nogama i slobodniji u završnici. Krenuo je sitan vez Pedra Gonsalvesa i Pabla Sarabije, razmenili su nekoliko dodavanja, sludeli čuvare, a Španac je sproveo loptu u mrežu. Definitivna overa trijumfa stigla je iz penala, Pablo Sarabija postigao je 11. ligaški gol i poravnao se sa Paulinjom, a Tondela je do kraja preko Hozea Ernanda ublažila poraz.

PRIMEIRA - 29. KOLO

Petak

Žil Visente - Moreirense 1:2 (0:0)

/Lino 89 - Žeferson 61, 75/

Subota

Pasos Fereira - Maritimo 2:0 (2:0)

/Bucke 9, Santos 29/

Benfika - Belenses 3:1 (1:1)

/Nunjez 22, 54 i 58 - Souza 3/

Boavista - Arouka 1:0 (1:0)

/Gore 12/

Tondela - Sporting 1:3 (0:2)

/Ernando 71 - Inasio 29, Sarabija 33, 69pen/

Nedelja

16.30: (2,95) Portimonense (3,20) Famalikao (2,50)

16.30: (2,30) Santa Klara (3,15) Estoril (3,30)

19.00: (6,75) Gimarais (4,20) Porto (1,50)

21.30: (4,10) Vizela (3,50) Braga (1,92)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sporting LisabonTondelaPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara