Fabio Kvaljarela (©AFP)
Fabio Kvaljarela (©AFP)

Stara dama juri starog šmekera

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 10:35

Kvaljarela prva tema u Torinu

Alvaro Morata je prvi špic, Andrea Pirlo bi se ipak osećao prijatnije kad bi imao i drugu opciju. Prva želja Olivije Žiru nedostupna je ovog januara, Arkadijuš Milik preskup sa cenom višom od 15.000.000 evra, razmatraju se i slučajevi Gracijana Pelea i Kaljarijevog Leonarda Pavoletija, ali od danas je glavna meta neuništivi Fabio Kvaljarela iz Sampdorije.

Lokalni Il Sekolo XIX, kao i ugledna Gazeta delo Sport posvećuju celu stranu Juventusovom interesovanju za veteran koji će krajem ovog januara proslaviti 38. rođendan! Ali godine očigledno nisu problem za Staru damu.

Izabrane vesti

Juventus ne želi previše da troši za rezervnog napadača, a želi proveren kvalitet. U toj potrazi zapali su u ćorskokak i otud Kvaljarela kao kandidat. Prvi kontakti su uspostavljeni pre nekoliko dana, Andrea Pirlo je dao zeleno svetlo, zvanični pregovori počeće ovih dana. Fabio Paratiči je baš nedavno rekao da voli igrače koje dobro poznaje, a Kvaljarela je za Juve igrao od 2010. do 2014, odigrao 102 utakmice, postigao 30 golova.

Sad je već u godinama u kojima svakako ne može da bude prvi špic giganta kakav je Juve, ali sa sedam golova na 14 utakmica u dresu Sampdorije iz nedelje u nedelju pokazuje da ima još šta da ponudi.

U Sampdoriji znaju za Juventusovo interesovanje, iz zahvalnosti prema svemu što je uradio za klub ne žele ni da Kvaljareli prave problem i možda bi mu dozvolili da ide u Torino. Fabio tamo ima i stan i tamo bi se penzionisao u velikom stilu.

Problem bi međutim moglo da napravi to što bi Samp teško pronašao zamenu za Kvaljarelu, jer na raspolaganju ima svega 2.500.000 evra, a Juve svakako ne planira da plati za njegov potpis šest meseci pre isteka ugovora. Što onda klub iz Đenove stavlja u nezavidnu situaciju.

Probleme ima i Juve, Merih Demiral traži garancije da će više igrati ili dozvolu da ide. A pored Đorđa Kjelinija, Leonarda Bonučija i Matijsa de Lihta teško da će da dobije garancije.



tagovi

Fabio KvaljarelaZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara