Kosanović (© MN Press)
Kosanović (© MN Press)

Stručni ugao: Zvezda ima 20 dobrih igrača, a Partizan 14! Stranci sumnjivog kvaliteta

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 10:21

Milorad Kosanović direktan, kao i uvek

I jedni i drugi će reći „bolji smo“. Zvezdaši zbog položaja na tabeli i kontinuiranog učešća u Evropi, partizanovci zbog učinka u međusobnim duelima kojim u poslednje vreme preteže na crno-belu stranu Topčiderskog brda.

Ko jeste, videće se u 164. večitom derbiju za koji Milorad Kosanović uverava da će imati post festum nalik rijalitiju, ali pre „sočnih“ zapažanja cenjenog trenera oštrog oka i britkog jezika možda je korisnije pozabaviti se stručnim pitanjima. A čika Miša, kako mu od pre dve godine tepa fudbalska Srbija, uverava da je sastav lidera na tabeli za nijansu bliži pobedi, jer ima raznovrsniji igrački kadar.

Izabrane vesti

Ako bismo išli do detalja, prednost Zvezde je što u rotaciji ima 20, za naše prilike, dobrih fudbalera, spremnih da u svakom momentu zauzmu mesto u timu, a Partizan ima možda 13-14“, smatra Kosanović u razgovoru za list Alo. „Izvesno je da su crno-beli brzi kao metak, ali ne bi trebalo zaboraviti sjajna rešenja u završnici koja, iz poseda lopte, imaju Ben, Ivanić i Katai. S druge strane, Natho je u godinama, uzda se u prekid i penale, a to nije poseban adut“.

(2,15) CRVENA ZVEZDA (3,15) PARTIZAN (3,50)

O mlađim kolegama pričao je pohvalno:

„Dejan Stanković je u neku ruku početnik, ali se odlično snašao. Ima ogromno igračko iskustvo, odličan je motivator. Trebalo bi da nastavi sa razvojem postojećeg tima kako bi bio jači, bolji, konkurentan u Evropi. Aleksandar Stanojević je strateg koji je najviše u karijeri uradio od svih na superligaškoj sceni. Ima veće iskustvo u derbi utakmicama, mada to ne mora da bude presudno. Imam osećaj da su pod njegovom komandom bukvalno svi fudbaleri napredovali, osim Sume. Zaista ne znam razlog, ali je primetno da slabije igra nego pre godinu dana“.

Filip Stevanović i Milan Rodić (© Star sport)Filip Stevanović i Milan Rodić (© Star sport)

Deo navijača zgledan je ka fudbalerima iz inostranstva, deo siguran da bi srpska mladost mogla da presudi u 30. superligaškom kolu. Kosanović „plete“ i po jednima i po drugima, mada ne navodi pojedince, već generalizije.

Strani igrači su sumnjivog kvaliteta, sa platama od 500.000 do 1.000.000 evra! Nešto tu nije u redu. U Evropi ne donose prevagu, a na domaćem planu večiti rivali bi i bez njih bili dominantni“, ističe bivši fudbaler, trener, direktor, selektor i postavlja pitanje opravdanosti uvođena bonus pravila. „To je tek budalaština. Mlade igrače bi trebalo pustiti da se prirodno razvijaju. Ako vrede i zaslužuju, igraće u prvom timu, a ne gurati ih na silu po slovu nekog izmišljenog zakona“.

I Zvezda i Partizan su naređali po 17 prvenstvenih pobeda. Ako se tako gleda biće fudbal „prste da poližeš“, međutim...

„Ma kakvi, to nema veze sa realnom slikom. Sve je produkt očajne i glomazne lige. Ako ćemo realno, oba kluba imaju ogromne privilegije i bilo bi čudno da ne pobeđuju. Iza njih su logistika, budžetski novac, kupuju koga i koliko hoće... A opet, pogledajte prethodno kolo. I Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo. Merilo je Evropa, a tamo ih nema. Znači, sve je badava“.

Opet, naš je. Bolji nemamo. Čak i kad nije sve potaman.

Posle derbija biće kao u rijaliti programu – može biti samo jedan! Jedna serija pobeda, ili obe, biće prekinuta i to je valjda najveća draž predstojećeg odmeravanja snaga. Nisam ubeđen da će biti posebno blistava partija“, istakao je Milorad Kosanović za Alo.


tagovi

Milorad KosanovićFK Crvena zvezdaFK Partizan164. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara