"Reprezentativac Marko Pršić, jedan od predvodnika generacije"
"Reprezentativac Marko Pršić, jedan od predvodnika generacije"

Šumadijo na noge, u Kragujevcu je spektakl: Ekonomac igra Ligu šampiona, a prvi rival je šampion Hrvatske!

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.16. | 09:56

Šampion Srbije domaćin glavne runde UEFA futsal kupa

Reprezentativac Marko Pršić, jedan od predvodnika generacije

Kragujevačka hala Jezero u naredna četiri dana biće poprište pravog sporstkog spektakla. Šampion Srbije u futsalu Ekonomac domaćin je glavne runde Lige šampiona (UEFA Futsal kup), a u goste mu stižu šampioni Hrvatske (Nacional), Belorusije (LSM Lida) i Grčke (Antina 90). Ipak, mnogo toga bi mogao da odredi derbi prvog kola u kojem će Ekonomac ukrstiti koplja sa Nacionalom (20.30), ekipom koja u svojim redovima ima brazilskog majstora i reprezentativca Azerbejdžana Amadeua.

Izabrane vesti

Domaći tim predvode reprezentativci Marko Pršić, Marko Radovanović, Nemanja Momčilović i Miloš Stojković. Naravno, ne treba zaboraviti ni kapitena Nikolu Rnića, nekadašnjeg igrača "velikog" fudbala i prvotimca Čukaričkog, Zemuna, Banatata, Srema i Hajduka sa Liona.

Ekonomac je do sada dva puta uzimao meru Zagrepčanima u UEFA Futsal kupu, prvi put u sezoni 2010/2011. kada je bilo 4:1, a isti rezultat zabeležen je i tri godine kasnije, takođe u glavnoj rundi takmičenja.
"Nacional smo savladali i 2008. u finalnoj utakmici Balkanskog kupa u Ljubuškom, bio sam deo te ekipe. Očekujem tešku utakmicu, sa mnogo motiva na obe strane. Zagrepčani su se dobro pojačali, ali bez obzira na to ko je sa druge strane terena, Ekipnomac uvek ide na pobedu. Nećemo odstupiti ni sada, u izuzetnom ambijentu u Jezeru, kaže Rnić za Žurnal.

Ipak, najveće ime sedi na klupi Kragujevčana. U pitanju je legendarni reprezentativac Srbije Predrag Rajić, danas trener najboljeg srpskog tima.
"Želim da pozovem sve Kragujevčane da odvoje malo vremena u ovom periodu, da dođu u halu Jezero u što većem broju, da nam daju podršku i budu naš šest igrač. Ostavićemo srce na parketu i mislim da će svi gledaoci moći da uživaju u ovom događaju. Mi jedva čekamo da vidimo pune tribine kao nekad i da na kraju zajedno slavimo", rekao je Predrag Rajić za portal kgsport.

Turnir u Kragujevcu od 18 časova otvaraju LSM Linda i Atina 90. U četvrtak se sastaju Nacional i LSM Linda (18.00), odnosno Ekonomac i Atina 90 (20.30), dok u subotu poslednjeg dana igraju Atina 90 i Nacional (20.30), odnosno LSM Linda - Ekonomac (20.30). Plasman u takozvanu Elitnu rundu Lige šampiona obezbediće dve prvoplasirane ekipe, zajedno s timovima iz još pet grupa. U Elitnoj rundi se već nalaze učesnici prošlogodišnjeg finalnog turnira Jugra, Inter, Benfika i Peskara.
"Atmosfera u ekipi je izvanredna, stvorili smo pozitivnu hemiju i vlada velika euforija oko ovog takmičenja. Ali isto tako smo mirni, jer znamo kakav zadatak imamo ispred sebe. Čeka nas utakmica protiv jako kvalitetnog protivnika. Uporedo sa domaćim prvenstvom, koncentracija nam je maksimalno usmerena ka toj utakmici, još od početka priprema. Mislim da će ishod tog meča puno uticati na konačan plasman u grupi, iako su ostale dve ekipe jako kvalitetne, pogotovo Lida iz Belorusije", rekao je Srđan Ivanković, mladi reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača Ekonomca na startu sezone.

Ekipa iz Kragujevca je odigrala tri prvenstvena kola i osvojila svih devet bodova, uz fantastičnu gol razliku 20:2. Ipak, ono najbolje i najvažnije počinje večeras u dvorani Jezero, koja bi morala da bude ispunjena do poslednjeg mesta.

RASPORED TURNIRA:

Sreda, 12. oktobar:

18.00 LSM Linda - Atina 90
20.30 Ekonomac - Nacional

Četvrtak, 13. oktobar:

18.00 Nacional - LSM Linda
20.30 Ekonomac - Atina

Subota, 15. oktobar:

18.00 Atina – Nacional
20.30 LSM Linda - Ekonomac

(FOTO: Star Sport)


tagovi

futsalEkonomac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara