Žarko Lazetić (©Starsport)
Žarko Lazetić (©Starsport)

Superligaški debi Žarka Lazetića na klupi TSC, Milinkovićev Radnički u Surdulici

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.12.21. | 13:00

Još tri meča šampionata Srbije na programu su ovog ponedeljka

Posle 59 utakmica u ulozi šefa stručnog štaba Metalca došlo je vreme za Žarka Lazetića da potraži novi izazov. Našao ga je u Bačkoj Topoli, gde će protiv niškog Radničkog u ponedeljak od 18 časova po prvi put da vodi TSC u Superligi Srbije.

Tim sa severa naše zemlje je dugo lutao sa trenerima. Bivši selektor Mladen Krstajić nije uspeo da podigne ekipu na novi nivo, pokušalo se potom i sa prekomandom sportskog direktora Mirka Jovanovića na klupu, ali rezultati su bili previše loši za kvalitet koji tim poseduje. Zato je angažovan Lazetić, koji se dokazao u Gornjem Milanovcu kao trener koji dobro radi sa mladim igračima i gaji ofanzivan fudbal, kojem u Bačkoj Palanci teže.

Izabrane vesti

18.00: (2,05) TSC Bačka Topola (3,45) Radnički Niš (3,60)

Debi ga zatiče na poziciji koja vodi u plej-aut, devetom mestu sa dva boda manje od Proletera i Spartaka. Prvi rival mu je direktan konkurent Radnički iz Niša, koji ima tri poena više od TSC-a.

Pobedu će doneti dobar pristup, dobra energija i sprovođenje onoga što radimo na treniznima. Momci su na treninzima fenomenalni, to nam daje dobru osnovu da možemo da budemo optimisti. Ukoliko budemo zaslužili islaskom na teren pobedu, do nje će i doći. U fudbalu nema garancija, jedino što možemo da obećamo je da ćemo da budemo posvećeni maksimalno. Radnički u poslednjih 10 utakmica ima samo poraz od Crvene zvezde, pobedio je i u Kupu i u dobroj je formi. U krajnjoj liniji je ispred nas na tabeli, tako da nas očekuje veoma zahtevna utakmica“, rekao je Lazetić.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

TSC je u sredu savladao Kolubaru sa 2:1 u osmini finala Kupa Srbije. Tako je prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede.

U prvom krugu, sredinom avgusta, TSC je slavio na Čairu sa 2:1. Golove su postigli Đuro Zec u 31. i Saša Tomanović u 63. minutu, dok je Filip Kasalica posle toga samo uspeo da ublaži poraz.

Pre utakmice u Bačkoj Topoli odigraće se još dva superligaška meča. Prvo u Surdulici, gde će od 14 časova Radnik da ugosti Radnički iz Kragujevca.

14.00: (1,80) Radnik (3,50) Radnički Kragujevac (4,70)

Gosti su posle smene trenera i dolaska Zorana Milinkovića na klupu uspeli da prekinu niz od sedam poraza remijem sa Spartakom u Subotici (1:1). Ipak, prošlog vikenda su se vratili na staro, izgubili su od Napretka sa 2:1.

Pred nekadašnjim strategom Partizana je pakleno težak zadatak da sačuva Kragujevčane u Superligi. Za početak, mora da se konsoliduje odbrana, koja je samo u 1. kolu uspela da sačuva svoj gol. Od gostovanja Mladosti i trijumfa sa 1:0 Radnički je odigrao 17 prvenstvenih i jednu utakmicu u Kupu. Samo tri puta je uspeo da trijumfuje, dva puta sa po 2:1, a jednom sa 3:2.

Radnik je iz Kragujevca u avgustu odneo sva tri boda. Slavio je sa 1:0. Doduše, tada su neki drugi treneri sedeli na klupama, pošto je Surduličane vodio Igor Bondžulić, a sada je na njegovom mestu Dušan Đorđević.

Radnik je bio u seriji od pet mečeva bez poraza, ali je prošle nedelje dva puta izgubio. Prvo od Radničkog iz Niša sa 3:0 u Superligi, a zatim i sa 2:1 od Loznice u Kupu. Ni Đorđević ne može da se pohvali defanzivcima, golman Miloš Ostojić je vadio loptu iz mreže na poslednjih devet utakmica.

Zanimljiv će da bude i meč koji se od 16.00 časova igra na Banovom brdu. Čukarički će dočekati Kolubaru.

Gledajući samo prvenstvene mečeve, Brđani su u seriji od tri remija i pobede. S druge strane, Kolubara nije izgubila na tri uzastopne utakmice. Čukarički je dužan svom današnjem rivalu, jer je u Lazarevcu u avgustu poražen sa 3:1.

SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Subota

Proleter - Metalac 1:0 (1:0)

/Tomović 44/

Nedelja

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)

/Rodić 5, Katai 38/

Partizan - Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Milovanović 50, Jović 59p/

Spartak - Mladost 0:0

Ponedeljak

14.00: (1,80) Radnik (3,50) Radnički Kragujevac (4,70)

16.00: (1,23) Čukarički (6,50) Kolubara (12,0)

18.00: (2,05) TSC Bačka Topola (3,45) Radnički Niš (3,60)

Utorak

14.00: (2,80) Voždovac (3,20) Vojvodina (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaRadnik SurdulicaSuperliga SrbijeŽarko LazetićRadnički KragujevacZoran Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara