Dušan Tadić (Reuters)
Dušan Tadić (Reuters)

Tadićev transfer je pre godinu dana stopirao Žorž Žezus

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 18:47

Portugalac je smatrao da je Srbin star i nije dovoljno brz

Teško da ćete naći nekog navijača Fenerbahčea koji vam u ovom momentu neće reći da je presrećan što Dušan Tadić brani boje njihovog kluba.

Kapiten srpske reprezentacije je došao kao kapitalno pojačanje iz Ajaksa i uveliko opravdava taj status. Fener je nakon zvezdanog prelaznog roka furiozno otvorio sezonu. U kvalifikacijama za Ligu konferencije je zabeležio šest pobeda u šest mečeva (gol-razlika 21:2!), u grupnoj fazi lako savladao Nordsjeland 3:1, a u prvenstvu ima maksimalnih pet pobeda u pet kola i drži lidersku poziciju.

Izabrane vesti

Veliki doprinos sjajnom startu sezone je dao i Tadić koji je nezamenjiv u bitnim mečevima. Igrač je sa najvećom minutažom u ekipi, a postigao je četiri gola i zabeležio dve asistencije za 944 minuta na terenu. Iako je jedan od starijih u ekipi.

Turski mediji danas otkrivaju da je Tadićev transfer u Fenerbahče stigao sa godinu dana zakašnjenja. Srpski as je još u leto 2022. bio velika želja Fenerbahčeove uprave i dogovor je bio na pomolu. Međutim, transfer je stopirao tadašnji strateg Žorž Žezus. Iako je uprava kluba postigla dogovor sa Tadićem i njegovim menadžerom, Portugalac je bio protiv dolaska srpskog reprezentativca jer je smatrao da je star i da nije dovoljno brz.

Žezus se na klupi turskog velikana zadržao godinu dana i čim je otipao, Fener je opet aktivirao priču oko Tadića. Iako ga je žarko želeo i gradski rival Bešiktaš, Fenerbahče je uspeo da pobedi u toj trci i potpisše dvogodišnji ugovor sa Srbinom vredan 4.200.000 evra.


tagovi

Dušan TadićŽorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara