Leon Gorecka, Oreljen Čuameni, Jozua Kimih (Reuters, AFP)
Leon Gorecka, Oreljen Čuameni, Jozua Kimih (Reuters, AFP)

Tektonske promene u veznom redu Bajerna? Kimih na prodaju, Bavarci gledaju u Realovo dvorište

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.07.23. | 14:50

Oreljen Čuameni na vrhu liste želja Bajerna i Tomasa Tuhela

Neke se krupne promene spremaju na Alijanc areni. Trenutna klima to nagoveštava. Evropskim fudbalskim nebom već se prolomila informacija da će Kristof Frojnd čovek zaslužan za dovođenje Erlinga Halanda u Red Bul Salcburg postati sportski direktor Bajerna. Ali i dok on ne sedne u kancelariju u Zabener štraseu 1. septembra i ne prihvati se posla, transfer politiku vode Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige.

Presek dosadašnjeg prelaznog roka giganta iz Bavarske pokazuje da su u Minhen stigla dva pojačana, vezista Konrad Lajmer i levi bek Rafael Gereiro (obojica kao slobodni igrači), kao i da je u kasu Bajerna ušlo 45.000.000 evra od prodaje Lukasa Ernandeza u Pari Sen Žermen. Poznato je i da će Kim Min Dže uskoro stići u Bajern, te da je glavna letnja meta šampiona Nemačke Hari Kejn koji je, prema rečima Henesa već dao reč Bajernu. To svakako nije garanicija da će se kapiten Engleske preseliti u Minhen budući da ostaje teži deo posla ubeđivanja Totenhemovog gazde Danijela Levija.

Izabrane vesti

Ali ono što je u velikoj izmaglici jeste slika Bajernovog veznog reda u predstojećoj sezoni, odnosno sezonama. Jer kako stoje stvari, okosnica Bajernovog manevra je na prodaju! Naravno, ne pošto-poto, već u slučaju prave ponude.

Kako Tomas Tuhel traži klasičnu šesticu, odnosno igrača defanzivnijih karakteristika od Leona Gorecke, ostanak reprezentativca Nemačke u popularnom Holivudu, nije zagarantovan, a za njega je već zagrizao Vest Hem što u njemu vidi ramenu za Deklana Rajsa. Međutim, još više čudi informacij Kickera da će Bajern slušati i razmatrati ponude i za Jozuu Kimiha.

"Diskusija o poziciji šetice me nimalo ne uznemirava. Veujem da je Lajmer igrač koji će nam priuštiti mnogo zabave", pričao je juče počasni predsednik Henes, mada se sa njegovim rečima ne bi saglasili baš svi koji imaju kakav takav uticaj na odluke u Bajernu. Dakle, vrata su donekle odškrinuta i za nova rešenja u manevru, a kako javlja Sport 1, na vrhu liste želja nalazi se Real Madridov Oreljen Čuameni! Krupan zalogaj.

Real Madrid već duže vreme na radaru ima Bajernovog ful-beka Alfonsa Dejvisa, ali očigledno da i Bavarci gledaju u Realovo dvorište. A tamo 23-godišnji Francuz nije ekstremno oduševljen prvom sezonom u dresu Kraljevskog kluba. Često je bio u senci Luke Modrića i Tonija Krosa, Realovih senatora u veznom redu koji su pritom produžili ugovore sa Blankosima. Nije uvek bio starter, a u prvenstvu od 33 utakmice, počeo je 24, ali samo 15 puta odigrao po 90 i kusur minuta. Dolazak Džuda Belingema samo mu je pokolebao veru de će u predstojećoj sezoni biti drugačije.I zbog toga se i Čuameni, prema navodima pomenutog Sport 1, već raspitao kod zemljaka koji igraju u Bajernu kakva je situacija u klubu.

Bavarci početkom juna jesu bili zainteresovani za Deklana Rajsa, ali su brzo izašli iz priče ne želeći da prate lude finansijske korake Arsenala. Međutim, teško da bi Čuameni bio značajno jeftiniji. Ipak ga je Real prošlog leta doveo za 80.000.000 evra i bonuse sa kojima bi transfer mogao da naraste i na celih 100.000.000.

"To je profil fudbalera kakav nemamo u Bajernu", rekao je Tomas Tuhel kada su ga novinari na startu letnjeg okupljanja pitali da prokomentariše Rajsa, a zatim je dodao: "Bilo bi vrlo zanimljivo kada bismo našem sastavu dodali igrača sličnih karakteristika".

Čuameni to de fakto jeste. Defanzivniji igrač od Gorecke, Kimiha i novopridošlog Lajmera. Osigurač na sredini terena. Ali uz ogroman novac koji je potrebno uložiti u Kejna, pitanje je koliko će manevarskog prostora ostati za ubeđivanje Real Madrida.

Bajernu su nedavno nuđeni i Fiorentinin Sofijan Amrabat, odnosno Ajaksov Edson Alvarez, ali Tuhel želi igrača još većeg kalibra. Setimo se i da mu je Čuameni bio želja dok je komandovao timom na Stamford Bridžu.

Potpisi Lajmera i Gereira bili su zagrevanje, očekuje nas vrelo leto na Alijanc areni.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Oreljen ČuameniDžošua KimihLeon GoreckaBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara