Komentari na vest

Težak udarac za Everton! Taman počeli da pobeđuju, a Premijer liga im oduzela 10 bodova

Z

Zvlat BG

pre 5 meseci

Pre 2 godine sam napisao. Everton jedna od najnesposobnijih uprava u PL! Siti se suočava sa 115 tačaka optužnice i mogućim izbacivanjam u Čempionšip. Ako se dokaže!
1

11221122

pre 5 meseci

Kazna dodeljena “Karamelama” najstroža je za jedan tim u Premijer ligi, a u Evertonu su očekivano “šokirani i razočarani” odlukom UEFA. Najavljena je žalba, a ishod žalbe biće poznat pre kraja sezone.U prošlosti je Mančester Siti, aktuelni šampion Engleske, u nekoliko navrata imao probleme sa kršenjem FFP. “Građanima” je izrečena i kazna, ali je na kraju nisu “izdržavali”. U 2020. godini tim Pepa Gvardiole kažnjen je sa dve godine zabrane nastupa u evropskim takmičenjima, ali je potom kazna preinačena. Pod istragom je i Čelsi usled nekih detalja poslovanja tokom perioda u kojem je klub sa “Stamforda” bio u vlasništvu Romana Abramoviča. Kako funkcioniše FFP? Po ovim pravilima, klubovima je dozvoljeno da tokom trogodišnjeg perioda potroše samo pet miliona evra više od novac koji mogu da dokažu da su zaradili. Ovaj pravilnik osmišljen je sa ciljem da klubovi, pre svega oni sa bogatom tradicijom, ne bankrotiraju u slučaju da odjednom izgube glavni izvor finansiranja, tj. ako njihovi bogati vlasnici zapadnu u finansijske nedaće. Ovaj set pravila uspostavljen je 2009. godine. Posle javnih upozorenja i finansijskih kazni, ozbiljniji prestupi kažnjavaju se oduzimanjem poena i zabranom nastupa u međunarodnim takmičenjima.Ovaj sistem nije bez mana. Pre svega, zbog toga što favorizuje one koji su već bogati i doprinosi održavanju “status kvo” situacije. Osim toga, najveći problem su potencijalne malverzacije sa sponzorstvima, koji su nekada blisko povezani sa vlasničkim strukturama, Tu upravo i leži ključ problema, budući da pravilnik UEFA na kraju ipak sam prosuđuje ko je predstavio dovoljno ubedljive dokaze da bude ili ne bude kažnjen.
D

Di Canio

pre 5 meseci

Druga ligo širi svoje grane i primi mlade part.. ovaj karamelice. Vreme je Čempionšip. Da se malo resetuju. Kad su mogli velikani poput HSVa, Šalkea, Sampdorije, Notingema što ne bi i Everton.
m

mosa pucko

pre 5 meseci

Slazem se ....samo mi je zao sto se seliktivna pravda svuda na svetu sprovodi City,Celzi odavno trebaju da igraju Chanpionsip
G

Gost13

pre 5 meseci

Da se ne zajebavamo Siti i Čelzi, i Junajted bgm isto bi onda trebalo da imaju po -45 bodova..
M

Mozak

pre 5 meseci

Chelsea i City imaju prekršaje, a zašto Junajted? Zato što ih mrziš vrv, to je to? Junajted jedan od najvećih brendova, imaju brdo prihoda, toliko vas ne može to da shvati konačno jbt. Ajde malo mućnite glavom.
m

monteroo

pre 5 meseci

Ove sezone se zna ko ispada sefild i luton zalutali barnli tek malo iznad i bormaut je tu.... Son Dajc ostavlja karamele u ligi,kod njega nema predaje
G

Gostgost

pre 5 meseci

A sta bi sa Sitijem i onih sto i kusur tacaka optuznice?
c

c5

pre 5 meseci

City opravdano ulaze novce, osvajaju trofeje,i samim tim prihoduju vise od evertona, a sta everton osvaja
T

Trifun g

pre 5 meseci

Kada bi ovo pravilo bilo kod nas onda bi ova dva zla bila izbačena iz lige bez prava povratka narednih 30g!
N

Nikola10101

pre 5 meseci

I da te pitam, na šta bi naša liga ličila da nema ta dva "zla"?
k

krle343

pre 5 meseci

I onda bi on i njih par desetina bili veseli i srecno ziveli do kraja zivota bez TA DVA ZLA !!!! Eto kako razmisljaju ti plitkoumni,bio bi im zivot lepsi,i slavili bi kada bi ih se skupilo 300 na utakmici...
G

Gost13

pre 5 meseci

Pa dobro taman bi gledali TSC, Čukarički i Vojvodinu kako se brukaju protiv Maltežana, Luksemburžana i slično.

Darkoki

pre 5 meseci

Nevezano za ovu temu..jel bi mogli da proverite dali je tacno da je direktor Mancestera Arnold dobio odkaz od Redklifa,procitao na neke strane sajtove..ako moze jedan clanak o tome ..hvalla
S

Svašta,daleko bilo

pre 5 meseci

Ima ljepših stvari i bića u životu,poput prelijepih žena kod koji imaš jedan promil šanse da te štapom dotakne ali i to je neka šansa.A ti našao da "trućkaš" o nekom riđokosom pjegavom prepotentnom direktoru iz ostrvskog Pirota.
N

Nestručni Jenglezi

pre 5 meseci

Rade transparentno, tu je problem, da su bili na akademiji za na mufte gde i dr Terzić znali bi kako stručno da ne dođu u problem.
v

vuk.zivkovic

pre 5 meseci

U poslednjih 5 kola jedna od ekipa koja je osvojila najveći broj bodova, taman je izgledalo da neće biti borbe za opstanak... kad ono međutim... Ɓaš šteta. Ali imaju trenera koji odlično zna kako da opstane u ligi. Motiv samo treba da poraste, da pokažu da su borbeni... Moraju jako i verujem da apsolutno kogu da završe ispred crte.
v

vldblk9a

pre 5 meseci

Ma kakva borba za opstanak, luton, sefild, barnli i bormut su toliko ocajni da ce everton u januaru vec obezbediti opstanak i to lagano, ja garantujem da ce 27-28 bodova biti dovoljno za opstanak pored gore pomenutih koji ako prebace 20 bice ekstra.nesrecnika
Y

Yaya Sanogo

pre 5 meseci

Ah danasnji svete obrnuti Robin Hude
S

Saturn

pre 5 meseci

I Opet ce ostati jer su Luton,Sefild i Barnli za zonu
L

Lektor

pre 5 meseci

Otopile se "karamele":-(((
z

zivoraddd

pre 5 meseci

Kakva su ovo glupa pravila. Nek trosi ko koliko moze, a ne da se ogranicavaju klubovi, pa onda moraju da prave neke varijante kako bi ispeglali knjige. Pa ako neko propadne, nek propadne, nije ni prvi ni poslednji
B

Baksuz

pre 5 meseci

Za tri godine 500 000 000eura potrosili pa vise nego City nevjerovatno.
S

Sivonja iz RS

pre 5 meseci

A Siti i Arapi lagano...
g

gaizka

pre 5 meseci

Sve regularno, veliki su im prihodi.
R

RealNo1

pre 5 meseci

Може им се. Отворе нову фирму и спонзоришу клуб
G

Gost300

pre 5 meseci

Steta,klub koji ima vise titula os chelshita...
d

dadaa

pre 5 meseci

pogotovo evropskih tu je celsi najgori jel da? Kako bese ono ima nekih 10ak trofeja vise u evropi od svih ostalih londosnkih klubova zajedno
t

tako ti je to

pre 5 meseci

Kada si mali klub. Odmah kazna. A glavonje rade sta hoce.
S

Saturn

pre 5 meseci

Everton je jedan od najvecih klubova po tradiciji , klub koji nije ispao nikad iz lige
V

Vldblk9a

pre 5 meseci

Apsolutno nije tacno da Everton nikada nije ispao iz lige, ne postoji klub koji nije ispao iz lige, a trenutno najduzi niz ne ispadanja drzi Arsenal koji nije ispao iz lige od 1919 godine ili tacno 104 godine, ond ide everton sa 69 godina tj od 1954/55, pa liverpool od 1962/63, Mancester od 1975/76 i Totenhem 1978/79.
1

115 charges FC

pre 5 meseci

Ok, fer, šta ćemo sa Man City-em onda? Oni bi trebali nekoliko liga ispod onda.
b

baksuz

pre 5 meseci

@ jesi procitao tekst u kojem stoji da je 105 mil tolerancija , city jeste kupovao ali i prodavao tako da su ispod crte. Za mene je logicnije pitanje sta cemo sa Man Utd jer koliko su oni kupovali i preplacivali aa nista ni blizu te cifre nisu prodali kako oni ispeglaju bas me zanima.

Mali peca

pre 5 meseci

nije sporno poslovanje sitija sada vec kad su ih kupili arapi prvih 5,6 sezona
1

115 charges FC

pre 5 meseci

@baksuz, ne znaš ti druže ni deo onoga što je City prikrivao i radio, ide sve to mnogo preko onoga što ti pominješ. Trošenje na transfere je samo mrvica. Uzmi i ispitaj malo. A Junajted ima prihode duplo veće od tog City-a zbog popularnosti i veličine koju isti taj City može još dugo da sanja i pored svih ovih trofeja, zato uvek mogu da troše koliko troše a da ne prodaju veliki broj igrača za velike sume. Da si malo stariji znao bi već ovo. Doduše i to ima granica pa je i njih stiglo, evo zadnji Januar nisu mogli ništa da troše pa se išlo na pozajmice, sada će budžet da poveća Jim Ratcliff malo.
G

Gaizka

pre 5 meseci

Siti je izuzetno dobro vodjen klub, oni rade sve kako treba, sta cemo sa Junajtedom, Celzijem, Liverpulom???
B

Baksuz

pre 5 meseci

@ ma ne branim ja city niti napadam untd , samo mi puno nelogicnije djeluje kako mancehster utd posluje pogotovo od ovog sunovrata koji su dozivjeli poslije fergusona, jer u tekstu stoji izlazni ulazni transferi plus ta tolerancija -105.