Fudbaleri Benfike (©Reuters)
Fudbaleri Benfike (©Reuters)

U Kupu leži spas, Benfika na korak od finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 23:22

Darvin Nunjez i Haris Seferović srušili Estoril

Razočaravajuća sezona je iza Benfike, ali bi utisak moglo da popravi osvajanje trofeja u Kupu Portugalije. Lisabonski Orlovi su na dobrom putu, kako su u prvom meču polufinala slavili kao gosti protiv Estorila (3:1). Ekipa Žorža Žesusa je očekivano bila daleko bolji rival, ali je prva morala da vadi loptu iz mreže. U nastavku je ipak bez veće muke stigla do preokreta i nalazi se pred vratima finala.

Nije još sve gotovo, ali šanse Estorila se posle poraza na svom stadionu mogu meriti u promilima. Pružili su solidan otpor Kanarinci protiv velikog favorita i dokazali da zaista imaju ekipu za elitni rang. Drugoplasirani tim drugog ranga takmičenja je na dobrom putu da se vrati u Primeiru, a sve i da ne napravi veliko iznenađenje trećeg marta na Lužu, može biti sasvim zadovoljan prikazanim i ostvarenim u Kupu.

Izabrane vesti

Darvin Nunjez je odigrao još jedan odličan meč, dok se Haris Seferović ponovo pokazao kao pravi džoker. Samo 11 minuta trebalo je švajcarskom reprezentativcu da se po ulasku sa klupe upiše u listu strelaca i preokrene rezultat.

Početak susreta obeležio je Rafa Silva, posle solidne šanse u devetom minutu, šest minuta kasnije je bio jako blizu postizanja pogotka. Sjajna akcija, briljantna peta Nunjeza, Silva je bio sam na ivici peterca, odlučio je da lobuje protivničkog golmana, ali je pogodio prečku.

Usledio je šok za sastav iz glavnog grada. Centaršut sa leve strane, loptu na daljoj stativi uspeva da primiri Murilo. Smireno potom proigrava Vidigala, kojem nije bilo teško da sa par metara ugura loptu u nebranjenu mrežu.

Usledili su siloviti napadi Benfike, da bi odbrana Estorila popustila u 44. minutu. Korner sa desne strane, Gabrijel glavom šalje opasnu loptu na dalju stativu, na pravom mestu našao se Nunjez, koji sa lakoćom poravnava rezultat. Do odlaska na odmor nije bilo promena.

Posle 13 minuta igre u nastavku iskusni Žorž Žesus pravi trostruku izmenu. Umesto Picija, Pedrinja i Gabrijela na teren su kročili Tarabt, Seferović i Vajgl. Rezultat je stigao u 69. minutu. Švajacrski reprezentativac je prihvatio jedan odbitak u kaznenom prostoru rivala i efektnim udarcem doneo prednost gostima.

Samo osam minuta kasnije sve je postalo jasno Koimbri. Tarabt je ukrao loptu na sredini terena, probio zadnju liniju Kanarinaca i potom uposlio Nunjeza, kojem nije bilo teško da stavi tačku na ovaj susret.


PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Braga - Porto 1:1 (0:1)

/Franseržo Barbosa 90+12 - Taremi 10/

Četvrtak

Estoril - Benfika 1:3 (1:1)

/Vidigal 24 - Nunjez 45, 78, Seferović 69/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Haris SeferovićDarvin NunjezEstorilBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara